onsdag 11 december 2013

Människosyn & integritet

Nu kanske?
Många som säger att de ska rösta på SD gör det av missnöjesskäl. Inte minst kopplat till en under lång tid misslyckad integrationspolitik. Tidigare negativa rubriker kopplade till SD har bara givit dem mer opinionsstöd. Det som nu snurrar i media runt ledande SDares "anonyma" inlägg på olika communities tror jag inte leder till ytterligare stöd. Nu bekräftas bilden av ett parti med ledande företrädare som har ett stort förakt för människor med icke nordiskt ursprung, människor på landsbygden och människor med funktionshinder. Det är en bedrövlig människosyn och när en liknande människor får tillgång till makten har det alltid slutat illa genom vår historia. Jag hoppas att fler nu genomskådar den polerade ytan som Åkesson jobbar hårt med att visa upp. Grundläggande värderingar är viktiga för politikens utformande och SD har gott om ledande företrädare som företräder värderingar som bara splittrar och som hindrar en positiv samhällsutveckling. Människors storhet eller litenhet går inte att finna i hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Det finns storheter som Mandela inom de flesta samhällen. Det finns rötskaft som Hitler i de flesta samhällen. En Mandela ger hopp och fredliga vägar framåt. En Hitler skapar, oro, rädsla och död i sin omgivning. Om övriga partier blir bättre på att komma med konstruktiva vägar framåt som bl a förbättrar integrationen av utomnordiska invandrare och minskad ungdomsarbetslöshet är jag säker på att Sverige går en ljusare framtid till mötes.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17999518.ab

Exempel på sårbarheten
Även om jag tycker att det är positivt att flera ledande SD företrädare avslöjats med att anonymt skriva nedvärderande och hotande på Internet så är det samtidigt ett exempel på hur lätt det är för någon kunnig att komma åt information som är tänkt att vara skyddad. Jag antar att det är någon hacker som tagit sig in i t ex Avpixlats servrar/databaser och identifierat dem som trott sig vara anonyma. Precis så kan t ex organiserad brottslighet göra om de vill komma åt specifika data runt en eller flera vanliga människor som massövervakas. Därför är det viktigt att betydligt bättre än nu
försvara den personliga integriteten. De som anonymt hotar och nedvärderar begår ofta brott. Då kan dessa människor rättsligt bli identifierade utan att massövervakning krävs.
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/deras-research-avslojar-nathatet/

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om allt du skrivit. Sedan tycker jag vidare att det är läskigt att Expressen ringer på hos icke partipolitiskt aktiva människor. Det känns som att Expressen agerar som åsiktspolis. Jag tycker inte att vi ska förbjuda åsikter, hur avvikande de än är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag delar din uppfattning! En öppen debatt är alltid bäst. Inte minst för att i tid inse att det finns upplevda problem som är viktiga att ta på större allvar även om man inte delar problemanalysen.

      Radera