torsdag 19 december 2013

Tack & kvinnor

Snowden
Vad kan man säga till en person som Snowden? Jag säger TACK! Han har inte bara starkt bidragit till att många fler, och inte minst journalister, nu börjar ta massövervakningens hot mot demokratin på allvar. Snowden har också gjort det möjligt för svenska befolkningen att dela JAS utvecklings och underhållskostnader med fler länder. Om Brasilien köper JAS tycks det framförallt vara kopplat till USAs övervakning av Brasiliens president. Ett eventuellt köp av JAS är m a o en hämnd från Brasiliens sida. Än en gång, tack Snowden! Han bidrar på många sätt till att Sverige kan utvecklas bättre. Ge Snowden politisk asyl omedelbart i Sverige! Det köper USA utan represalier om han slutar läcka NSA data.....
http://www.dn.se/ekonomi/franskt-bolag-uttrycker-bitterhet/

Kvotering av män
Kvinnor tar allt fler ledande poster i vårt samhälle. De som kräver kvotering idag kanske är helt tysta om trettio år då det är betydligt fler kvinnor än män i toppen på våra organisationer. Det är sällan den bästa som når toppen men det måste alltid vara ambitionen att den mest kvalificerade och den med genomförarförmåga som får jobben. Kvotering är fel väg.

Om det är mer positivt med duktiga kvinnor i toppen av ett samhälle än män så blir Uppsala ett intressant exempel att följa. Uppsala universitets rektor heter Eva Åkesson. Statens lantbruksuniversitets rektor heter Lisa Sennerby Forsse. Svenska kyrkans inkommande ärkebiskop heter Antje Jackele'n. Årets företagare, Himla, heter Annika Högström. Årets uppfinning (i världen) gjordes av ett team under ledning av professor Maria Strömme. En av Sveriges bästa kapitalplacerare är Didner&Gerge som leds av Helena Hillström. Polisens inkommande högsta chef i ny region med huvudsäte i Uppsala heter Carin Götblad osv. Om dessa kvinnor också har en del av sitt hjärta i Uppsala är jag säker på att Uppsala går en ännu ljusare framtid till mötes.
http://www.dn.se/sthlm/det-blir-svart-att-inte-kunna-cykla-till-jobbet/

P.S Sossarnas Magdalena Andersson är en utlånad Uppsalbo : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar