fredag 17 januari 2014

En ny världsvaluta?

Cybervaluta

Varför sätter inte USA, EU och Kina stopp för etableringen av varianter av globala världsvalutor som BITcoin? Är världens ekonomier så beroende av den svarta ekonomin och organiserad brottslighet? Vill vi att den allt svårare penningtvätten via banksystemet ska göras t o m enklare än förr att göra svarta pengar vita? Vill vi att IMF och riksbanker runt om i världen ska ersättas med ett monopolbolag eller några oligopolbolag?

Jag vet hur en nätvaluta fungerar och kan användas
Jag har själv stor erfarenhet av cybervalutor. I den globala community jag var delägare använde vi Zollars som sajtvaluta. Tyvärr lyckades inte vår globala multiplayergamingsajt bli tillräckligt populär och sannolikt för att vi, ägarna, initialt var lite för veliga om inriktningen och att teamet hade en lite för hög moraluppfattning för att använda aggressiva och tveksamma grepp som fiskar kunder. Kombinationen av kompetenser var dock lysande och produkten var mycket bra. Men en bra produkt räcker inte.

I vår globala värld på Internet, vår multiplayergamingsajt, kunde våra "medborgare" göra mycket gratis men också köpa olika rättigheter och de kunde tävla och vinna Zollars. I vårt företags årsbokslut fick vi bl a alltid värdera nettoskulden i Zollars och vår valuta hade en växelkurs till dollarn (flest av våra medborgare var engelskspråkiga och många amerikaner). Utan tvekan kan en valuta som Zollars eller BITcoin användas för att hantera alla varianter av betalningstransaktioner. Är det en klok väg framåt att den möjligheten styrs av ett eller flera företag? En världsvaluta helt enkelt som helt styrs av privata intressen.

Vad driver värdeökningen av en BITcoin?
Vill inte nationer och regioner kunna använda valutor som penningmarknadsinstrument? Vill inte nationer och regioner bra kunna bekämpa organiserad brottslighet. USA, EU och Kina borde gå ihop och sätta stopp för liknande verksamhet, som BITcoin, genom att t ex lansera egna cybervalutor. Dessa Internet superregioner borde oxå använda alla sina offentligt betalda avlyssningstekniker.  , som idag spionerar på vanliga människor, till att istället stoppa nya generella, och privat ägda valutasystem! Nu! Vad tror du driver värdeökningen i en BITcoin?
http://www.di.se/artiklar/2013/12/16/bitcoinbluff-blaser-apple-anvandare/
http://www.di.se/artiklar/2014/1/15/bitcoinvaxlaren-forsvunnen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar