tisdag 4 februari 2014

Att göra positiv skillnad

Vad särskiljer Centerpartiet?
Det finns mycket som särskiljer Centerpartiet från övriga politiska partier. Som verksamhet skiljer vi oss mycket från de flesta andra genom att vi har ett mycket brett medlemsengagemang och alla medlemmar har en röst och den rösten får tillträde till beslutande församlingar och får vara med att bestämma hela tiden. Centerpartiet är också i grunden ett parti byggt utifrån starka värderingar om att vårda vår natur, vara företagsam och att ge människor så mycket utrymme som möjligt för självbestämmande. När Centerpartister får vara med och bestämma över samhällsutvecklingen blir den miljövänligare och företagsammare. Något som alla tjänar på även om alla partier inte i hjärtat och i handling visar att de förstår det.

En ledande miljö & klimatkommun
För var dag som går blir Uppsala en allt miljösmartare kommun. Under mitt ledarskap har Alliansen flyttat fram kommunens positioner inom miljö och klimatområdet på ett sätt som bl a fått ett stort internationellt erkännande av Världsnaturfonden. Efter det erkännandet har vi bara växlat upp med praktiska förbättringar men också tydliga styrdokument som parkplan, cykelplan, nu ett nytt miljö och klimatprogram, snart ett luftprogram, ett vattenprogram och ett nytt Klimatprogram. Jag är mycket stolt över att få leda ett miljö och klimatutvecklingsarbete som gör stor positiv skillnad för Uppsalaborna och som erbjuder andra samhällen ett bra exempel.
http://www.unt.se/debatt/i-ekologisk-kostym-2883747.aspx

Allt företagsammare inom nya branscher
Vi lever med ständiga förändringar. Den som inte förändrar och ständigt kompetensutvecklar sig tappar sin konkurrenskraft. Så enkelt är det. Idag kan vi höra på radion att Sandvik Coromant effektiviserar och flyttar verksamheter från Uppland. Flera hundra riskerar att förlora sina jobb. Gammal teknologi som ständigt förädlas och ibland kommer på nya lösningar kännetecknar nog det fina bolaget Sandvik. Det som bara förädlas kan och bör snabbt flyttas till länder med en stor egen marknad och billigare arbetskraft.

Uppsala och Sverige måste ställa om mot det moderna näringslivet där vi med våra höga krav och lönenivåer kan konkurrera. Även det politiska omställningsarbetet för att stötta näringslivet leder jag och Centerpartiet i Uppsala genom Näringslivsrådet. Vi fokuserar på att stötta utvecklingen av ICT, Hälso och Miljöteknik/Energibranschen.  I dagens UNT kan man även se att det arbetet gör stor positiv skillnad för närsamhället. En skillnad som inom kort kommer att synas ännu mer : ).
Du kan läsa lite om ovan i dagens version av Uppgång som jag inte hittar på nätet.

Varför lyckas vi? För att Centerpartiet i Uppsala har erfarna och engagerade medlemmar som jobbar hårt för att ambitioner ska bli verklighet. Uppsala kan mycket bättre och vi gör vårt yttersta för att det ska bli så bra som det kan bli. Du får gärna hjälpa till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar