söndag 16 februari 2014

Ett lokalt parti

Fokus på närsamhället
Valen under 2014 närmar sig med stormsteg. Hur kommer det att gå? Är Alliansen snart historia? Kommer Sverige och våra kommuner klara av att styras rimligt bra trots SDs framgångar? Kommer Stefan Lövden klara av att vara statsminister utan att ha någon tidigare politisk ledande erfarenhet förutom en kortare tid som ledare för S? Sverige är i värsta fall påväg in i en mycket rörig politisk verklighet. SDs framgångar innebär sannolikt att vi får en svagare och minst lika komplex minoritetsregering efter 14/9 2014. Och eventuellt en helt oprövad politiker som stadsminister.

Lokalt parti
Alliansen och Centerpartiet har det motigt på riksnivån. Det tycker jag är beklagligt. Samtidigt är jag glad över att jag är med i ett parti som är starkt i landets kommuner eftersom vi framförallt är ett lokalt parti som är i särklass vad gäller att positivt utveckla närsamhället. I Uppsala har Uppsalaborna i Centerpartiet ett mycket starkt lag med Uppsalabor som är beredda att satsa mycket engagemang och tid för att vårt närsamhälle ska utvecklas på ett positivt sätt.

Skattehöjningar
Var är sockerskattstänket om nu Moderaterna helt plötsligt vill höja flera skatter och kvotera till styrelseplatser? Det måste vara kraftiga vänstervindar i Sverige som M känner när de gör liknande skatteutspel.
http://www.di.se/artiklar/2014/2/15/borg-lovar-hoja-skatterna/
http://www.dn.se/nyheter/politik/borg-vill-hoja-skatter-och-oppnar-for-kvotering/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar