fredag 14 februari 2014

Kärlek & killar i skolan

Kärleksdagen
Idag är en dag då det förväntas att vi ska tala om för andra att vi älskar dem och helst av allt köpa någon present som bevis på vår kärlek. Personligen försöker jag ge mina nära och kära de budskapen löpande under året och fokuserar presentande till spontana tillfällen, födelsedagar och julklappar till barnen.... Kärleken är störst. Så är det. Den som har haft eller som har kärleksfulla relationer vet att välmåendet är som bäst i stunder av kärleksrus. Oavsett om det är kärlek till ett barn, en partner, en mamma, en vän, en morfar eller ett husdjur. Kärleken är störst.
http://www.unt.se/uppsala/nar-rosorna-blir-digitala-2915477.aspx

Jag känner inte Charlotte Kalla. Trots det väljer jag att idag skänka en varm och uppskattande tanke till henne. Från dundersuccén i Tour de Ski och Jerringpris till tunga mellanår och nu fantastiska prestationer i OS. Och alltid hennes underbara leende och glittrande ögon! Hon är fantastisk! Och hon ger inte upp! Jag är djupt imponerad.
http://www.dn.se/sport/os/ny-silvermedalj-till-kalla/
http://www.svd.se/sport/svep-dagens-hetaste-os-nyheter-13-februari_8986690.svd?sidan=5

Är skolan jämlik?
Pojkar underpresterar konsekvent i skolan jämfört med flickor. Varför är det så? Kan utbildningsformerna ses som ojämlika dvs att pojkar diskrimineras i skolan....? Jag är helt säker på att det finns personer som tar liknande tankemönster som sanna. Det gör inte jag. Det är dock viktigt att seriöst fundera över varför det är så och vad som kan göras för att pojkar ska lära sig mer än idag. Är det mer idrott i skolan som är lösningen så att springet i bena och svårigheten att koncentrera sig minskar? Eller är pojkar mindre skolbegåvade än flickor? Vad tror du är skälen till skillnaderna i resultat?
http://www.unt.se/sverige/stod-till-pojkar-i-skolan-doms-ut-2916938.aspx
http://www.unt.se/sverige/strid-om-stod-till-pojkar-i-skolan-2916834.aspx


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar