torsdag 27 februari 2014

Rätt fokus

Tack!
Ett stort tack för det massiva stöd jag fick av Centerpartiets medlemmar i Uppsala. Det är en imponerande skara Uppsalabor som genom Centerpartiet kommer att representera invånare från både stad och land. Det är människor som utgör skillnaden mellan bra eller mindre bra resultat för en organisation och för ett samhälle. Jag är väldigt glad och tacksam över att så många engagerade och handlingskraftiga Uppsalabor genom C vill bidra till att våra barn, unga, mitt i livet och äldre får bästa möjliga levnadsvillkor. Jag är t o m imponerad över att de inser hur viktigt det är att några tänker på mer än sin egna lilla värld för att vår helhet ska fungera så bra som möjligt. Än en gång, STORT tack för förtroendet att vara C i Uppsalas huvudmotor!

Glöm aldrig hur välstånd skapas!
Skola, omsorg, vård och infrastruktur är uppskattade och viktiga delar av alla samhällen. Väl presterande skolor, omsorgsverksamheter, vård och väl fungerande infrastruktur krävs om man ska bli och försvara en generell välfärdsstat. Det är dock viktigt att aldrig glömma hur välståndet uppstår! Det uppstår enbart genom företagsamhet! Så enkelt är det! Utan hårt slitande och risktagande företagare finns inget svenskt välstånd. Vi får aldrig ta välståndet för givet och du bör tänka till ordentligt när du röstar i år om det parti du röstar på arbetar för bättre eller sämre villkor för välfärdens grund! Trots att alliansen är gemensamt och stundtals urvattnat överens om att företagandet är viktigt utvecklas det svenska företagandet inte tillfredställande. Hade vänstern haft makten hade det varit ännu värre. Vi måste få en bättre småföretagarpolitik i Sverige! Jag hoppas svenskarna förstår det och lägger sin röst på företagandets bästa politiska vän, Centerpartiet. Vi missunnar ingen företagare att bli rik på sitt risktagande. Samtidigt är skälet för vårt politiska engagemang runt företagarfrågor att det är företagsamheten som skapar grunden för allt vårt välstånd. Om våra företagare och dess företag utvecklas positivt, då utvecklas också skola, omsorg, vård och infrastrukturen positivt. Som man sår får man skörda!
http://www.kommunrating.se/blog/?p=828

Ett nära exempel på företagandets betydelse
Varje gång svenskt näringsliv drabbats av olika kriser drabbas självklart skola, omsorg, vård och infrastrukturen. När jag var ung var Finland ett underutvecklat och tråkigt land. Sedan mitten av 80-talet förändrades Finland fantastiskt positivt. Finland nådde sin potential både inom näringsliv och inom idrotten. Finnarnas självkänsla utvecklades fantastiskt och jag var och är glad över allt positivt som hände. Vad var det som drev utvecklingen så positivt? Tveklöst anser jag att det var en mycket stark näringslivsutveckling. Nokia var flaggskeppet som drog med sig övriga näringslivet och samhället i stort. Nokia hade under 90-talet makalösa 50% av världsmarknaden för mobiltelefoner. Det har inte Nokia längre. På kort tid havererade Nokia och nu får det finska folket tydligt lära sig hur viktigt ett framgångsrikt näringsliv är! Glöm aldrig det!
http://www.di.se/artiklar/2014/2/25/finland-fast-i-krisen/

2 kommentarer:

  1. Är det mest asien som gynnas av globaliseringen?

    Välutbildade

    Individuella prestationskrav

    Kollektivt ansvarstagande

    Effektiviteten i högsätet, framför allt annat

    Företag och politik är ibland samma sak

    Investeringar går till teknikutveckling och uppbyggnad före välfärd och jämlikhet

    Handel och export ses som ett krigs slag där förlust inte existerar

    Och i svedala bråkar vi om procentsatser i sjuk kassan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, svenskt välstånd, generellt välstånd, är hotat om inte Alliansens generella väg framåt för att stärka Sveriges konkurrenskraft får fortsätta att införas. Välstånd skapas inte genom utgifter och inte inkomsterna är högre!

      Radera