onsdag 23 april 2014

Minska integrationsproblemen

Välkommen hit
I Norrköping har uppgörelser inom vad som beskrivs som en släkt hittills (sedan i måndags kväll) lett till att två män, två bröder, mördats. De två var i 35-40 års ålder och ytterligare sex personer fördes till sjukhus. Bråket inom släkten sägs ha blivit "officiellt" i samband med en gudstjänst i syrisk-ortodoxa kyrkan i stadsdelen Ektorp i Norrköping. För er som sett Gudfaderfilmerna är det inte svårt att dra paralleller med maktkamper som maffiabossen Michael Coroleani (typ) utkämpade med mycket blodiga resultat.
http://www.unt.se/sverige/fem-anhallna-efter-dodsskjutning-3110558.aspx

I väldigt många länder utgör familjen och släkten i bästa fall en enskild människas sociala skyddsnät. Så har det varit i många, många, många generationer på väldigt många platser på vår jord. Inte minst i klanländer som Somalia och Afganistan. Så är det i mycket liten utsträckning i Sverige. I Sverige är vi väldigt individcentrerade och vårt sociala skyddsnät är uppbyggt i det som kallas den offentliga sektorn. Du och jag är inte beroende av våra föräldrar, syskon, kusinen, trosförsamlingen, arbetsgivaren eller någon annan gruppering för att få vård när vi är sjuka, försörjningsstöd om vi blir arbetslösa och utan pengar, tak över huvudet om vi helt tappar fotfästet och eget boende etc. Varför ingår t ex inte en jämförelseutbildning mellan t ex Syrien och Sverige när vi välkomstutbildar migranter därifrån? Är det inte viktigt att förklara de stora skillnader som finns mellan hur våra samhällssystem byggts upp? Är inte det en viktig inledning på en möjlig framgångsrik integration av nya krafter i Sverige? Bara så länge vi är tillräckligt många som jobbar, och betalar rimliga skatter, kan vi räkna med ett så omfattande samhällsstöd som idag erbjuds svenskar (i ordet svenskar inkluderar jag alla som enligt lagen får vara här. Kan vara värt att påminna om att lagen är skapad av folkvalda representanter). Ta det inte för givet! Även inom EU måste de olika ländernas sociala system försvaras. I vart fall de generösa.
http://www.unt.se/debatt/till-stod-for-eu-migranter-3100185.aspx

Sverige är ett av de länder i världen som skattar sitt folk hårdast. Det är inte samhällsekonomiskt klokt att beskatta arbete ännu hårdare, oavsett inkomst. Vårt välstånd kräver också att fler jobbar och bidrar till stöd för dem som är beroende av andra för sin skolgång och sitt välbefinnande. Vi måste få en betydligt bättre integrationspolitik! Svenskt välstånd är beroende av det. Jag vill att min svenska flagga ska vara alla svenskars självklara symbol för frihet, jämställdhet, företagsamhet, solidaritet, medmänsklighet, kvalitet, respekt för naturen och ambition! Det är vad den svenska flaggan symboliserar för mig. Vad symboliserar den för dig?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar