måndag 7 april 2014

Tack till döda

Fantastiska förebilder
Jag hoppas att du som jag har haft förmånen att ha riktigt bra chefer någon gång. Det är så inspirerande och viktigt för en människas personliga utveckling. För mig kännetecknas duktiga ledare av en mycket god förmåga att lyssna, starkt resultatfokus, genuint intresserad av både din och verksamhetens positiva utveckling, humor och ständig återkoppling. Leif Kroon, då IBM, och Ingvar Larsson, då Ericsson, var sådana fantastiska chefer. Båda dog tyvärr allt för tidigt. Jag är glad att jag fick lära känna och arbeta tillsammans med dem. Idag tillägnar jag dem och allt positivt de gjorde för sin omgivning och för Sveriges välbefinnande. Tack Leif och Ingvar!

Ökar på främlingsfientligheten
Tiggeriproblematiken med EU migranter från Sydösteuropa blir bara ett större och större problem. Inom EU är det helt klart att vi har fri rörlighet och vistelserätt överallt under tre månader för att försöka ordna självförsörjning. Inget EU land eller stad har ett socialt ansvar för andra länders eller städers medborgare. Den ordningen har EU. EU saknar dock sanktionsmöjligheter mot medlemsländer som inte bekämpar diskriminering och egen fattigdom och som dumpar sitt medlemsansvar på andra medlemsländers skattebetalare. Media har ett ansvar att balansera tiggeriutmaningen mer.

Det är självklart fruktansvärt att se både barn och vuxna som tigger, särskilt barn,  året runt på våra gator och torg. Det är djupt beklagligt att medmänniskor i Europas och EUs medlemsländer lever i förhållanden i sina hemländer som gör att de väljer att tigga på t ex Uppsalas gator. Så dåliga förhållanden att de tigger t o m när det är kallt. Samtidigt måste media och ansvarstagande politiker våga stå upp mot en passivitet som svar eller ett fritt öppnande av det svenska sociala kontraktet som då kommer att krascha. De som tycker att alla som kommer till Sverige också ska få all rätt till vårt sociala skyddsnät måste också tvingas förklara hur de avser att finansiera den reformen! Nuvarande tiggeridebatt och myndighethsntering gynnar bara främlingsfientliga krafter. Det tycker jag är dåligt.
http://www.unt.se/uppsala/politiker-angrar-uttalande-om-romer-3084011-default.aspx
http://www.unt.se/uppsala/barnfamiljer-far-husrum---av-privatperson-3079025.aspx



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar