söndag 8 juni 2014

Sist på dansgolvet

Ett starkt varumärke
Igår var jag på en mycket trevlig 100 års fest. Stämningen var hög, maten och drycken god. Festen var i mina tidigare hemtrakter Täby. Det var många Uppsalabor och föredetta Uppsalabor som var med. Och många föredetta och endast en fortsatt IBMare.

Jag är så tacksam och glad över att jag fick och tog chansen att starta min karriär på just IBM. Det var en enormt professionell fostran med 14 veckors inackorderad dygnet runt träning i ett rasande tempo och tuffa krav. Inackordering på IBM Nordic Education Center och på det Europeiska utbildningscentret i LaHulpe. Alla klarade inte trycket. Vi som gjorde det matades med budskapet att vi tillhörde en unik skara människor och att det förpliktigade både i affärslivet men också att vara generella förebilder. Watsons ande svävade över oss. Och överallt på IBMs kursgård, på Lidingö, stod "Think"! Så trots det mycket professionella drillandet uppmanades vi alltid att tänka. Och att använda både hjärna och hjärta.

Jag behöver väl inte tala om att vi som varit IBMare innan 2000 känner rätt starka band till varandra. Kanske inte så konstigt eftersom urvalsprocessen då var väldigt tuff och trots våra olikheter var vi alla väldigt lika. Alla var och är t ex tävlingsmänniskor. Alla var och är väldigt utåtriktade och sociala. Alla ville och vill vara med och bestämma. Därför är det inte så konstigt att nästan alla sitter i olika ledningar inom framförallt IT och Telecomvärlden. Därför var det heller inte så konstigt att vi fd IBMare var sist att lämna dansgolvet. "Work hard, play hard". Tack Tobbe och Maria för en mycket trevlig fest!

Klok ledare i UNT
Ja, det politiska landskapsförändringarna måste tas på större allvar. Alliansen är inte ett parti. När kompromissförmåga finns så finns, och måste oxå finnas, särskillnader som lockar olika människor. Ett samarbete mellan partier ska stärka helheten inte tvärtom. Ett samarbete måste vara positivt för alla, inte bara ett parti.
http://www.unt.se/start/inget-hot-mot-alliansen-3193231.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar