onsdag 20 augusti 2014

Misslyckad integrationspolitik

Och?
Det är tomt på bordet! Det blåser kallt! Det brinner i skogarna! Det är översvämning på många platser! Och sedan många år är Sverige mycket generöst med att ge flyktingar en plats att leva på i Sverige. I år blir ett av åren då väldigt många flyktingar och anhöriga tar sig till Sverige. Världen brinner och Moderaternas starka kort Carl Bildt och Anders Borg upplyser oss om detta. Och? Knappast någon nyhet bortsett ifrån bränder och översvämningar på hemmaplan, eller? Men vilka är lösningarna på den misslyckade integrationen av väldigt många av dem som kommit som flyktingar och deras anhöriga?

En mycket kunnig person och skribent på SvD skriver idag: "Nu skriver åtskilliga borgerliga riksdagskandidater att Sverige måste bli mycket bättre på att få ut flyktingarna i arbetslivet. På de åtta åren som detta har varit politiskt möjligt har utanförskapsområdena fortsatt att bli fler, de människor som bor i dem också blivit fler och mediantiden för en nyanländ årskull av flyktingar att komma i förvärvsarbete gått från 7 till 8 år - och efter 15 år, ett och ett halvt decennium, har fortfarande 40 procent av en årskull (alltså som det är just i år, 40 procent av de som kom 1999) fortfarande inte kommit i förvärvsarbete. Inget av detta har varit okänt, nytt eller obekant. Spaltmeter efter spaltmeter, bok efter bok, studie efter studie har skrivits, publicerats och debatterats.
Hur yrvaken kan man vara med bibehållen trovärdighet?" Det är allvarligt att integrationspolitikens misslyckande hanteras på detta sätt. Eller är detta den beskrivna "katastrof" som krävs för att en infekterad invandringsdebatt konstruktivt ska ta fart och leda mot en betydligt bättre flyktingpolitik? Vi måste få en betydligt bättre flyktingpolitik! Den vi haft under många år leder till stor individuell bitterhet och till en allt större social oro i vårt land! Centerpartiet i Uppsala har förslagen som kan rädda Uppsala och Sverige från att socialt slitas isär.

Finansiering
Bl a Socialdemokraterna frossar dagligen i vallöften. Alla kostar pengar. Varifrån kommer pengarna? Anders Borg har ju sagt att pengarna är slut och den kunniga FP riksdagsledamoten Hamilton har nyligen talat om att vi befinner oss i en ny lågkonjunktur. Är det möjligen så att S lägger ner JAS projektet och istället vill köpa in det nya billiga stridsflyget som lanserats? Men hur går det med jobben i t ex Linköping då? Måste inte pengarna som frigörs satsas på nya spännande och lättrörliga försvarssystem som SAAB och Ericsson med fördel kan utveckla och tillverka? Var finns Sossarnas pengar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar