fredag 12 september 2014

Nuläge och lösningar

Nuläge
Vilken verklighet upplever människor? Vilken verklighet beskriver de politiska partierna och varför väljer de att ge den beskrivelsen de gör? Vilken verklighet beskriver journalister och varför väljer de att beskriva verkligheten som de gör? Helt klart är att vi alla ser olika världar. Det är först när forskare i efterhand beskriver vad som hände som en hyfsat objektiv, och historisk, verklighetsbeskrivning. Sedan 1998 kan man i SCBs statistik konstatera att Sverige har en flyktingrelaterad invandring på nästan 1,2 miljoner människor. Under 2014 försöker Uppsala stötta ytterligare runt 1.000 flyktingar om vi klarar av att lösa bostadsfrågan. Cirka 40% av Uppsalas långtidsarbetslösa har flyktingbakgrund. Det tar i genomsnitt över sju år för flyktinginvandrade att komma i någon form av självförsörjning. Staten tar endast ekonomiskt ansvar för cirka två år för en flykting som får asyl. Därefter är det kommunernas utmaning. Kanske just därför som de rika Stockholmsförortskommunerna inte hjälper till mycket med att stötta flyktingar. Den sociala oron ökar hela tiden i Sveriges storstäder. Husby, Rinkeby och Gottsunda har plågats rätt omfattande av social oro de senaste åren. Vi måste inkludera flyktinginvandrade mycket bättre, annars ökar det sociala oron kraftigt och vår ekonomi faller samman.
http://www.tino.us/2013/11/assar-lindbeck-talar-klarsprak-om-invandringspolitikens-negativa-konsekvenser/

Förbättringsförslag
Centerpartiet i Uppsala har flera viktiga förslag för att kraftigt förbättra inkluderingen av flyktinginvandrade! Vi måste lyckas mycket bättre med det i hela landet! 1,2 miljoner människor, bara sedan 1998, är väldigt många nya människor, på kort tid, för ett litet land som Sverige. Sverige har på mycket kort tid gått från att vara ett rätt homogent land till att bli ett land som kraftigt berikats med människor från väldigt annorlunda bakgrunder jämfört med den svenska. Då krävs en mycket bättre integrationspolitik för att inkludera alla dessa krafter i vårt gemensamma samhällsbygge.
Därför vill Centerpartiet i Uppsala;
- kraftigt höja förenings/idrottsklubbsbidragen för riktade integrationsprojekt
- kraftigt öka stödet till barn och unga i skolan med flyktingbakgrund, något som alla barn tjänar på
- kraftigt inkludera fler vuxna med flyktingbakgrund genom mer satsningar på välfärdsjobb

Centerpartiet i Uppsala har en politik som leder mot hållbarhet. Om många av de övriga partierna fortsätter att sticka huvudet i sanden kommer Uppsala att socialt spricka och den sociala oron kraftigt öka. Rösta på Centerpartiet så kommer alla i Uppsala tjäna på vår inkluderande politik.

Socialdemokrater med problem
Hoppla! Så kan man väl säga när man utvärderar gårdagens partiledardebatt. Annie Lööf var mycket duktig. Åsa Romson fortsätter att hjälpa Alliansen. Och Löfven, vad hände med honom? Socialdemokraterna är ordentligt prövade och riktigt stukade sedan flera år. Årets valrörelse och söndagens valresultat ger dem inget nytt hopp. Som jag skrivit många gånger tidigare är Socialdemokraternas överlägsna storhetstid över. S är ett Max 30% parti nu. Då måste de mycket bättre lära sig att samarbeta med andra partier om de vill vara med och bestämma. Kan dom det? Eller kräver rosornas krig för mycket intern energi?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar