fredag 28 november 2014

Pepparkakor, skuldberg & korruption

Traditioner
Det är kul med traditioner! Traditionerna ger bra ursäkter för att festa. Julen, påsken, sista april, vårbal, midsommar, kräftskiva och surströmmingsskiva är några trevliga tillfällen att utnyttja maximalt. Och idag är det det traditionella pepparkaksbaket som även inkluderar lite gin och tonic till bakandet. Det blir garanterat trevligt, gott och kreativt ikväll : ).

Den som spar hen har
Peter Bolund, snart avgående finansmarknadsminister, uttrycker allt mer oro över att svenskarnas skuldberg bara ökar och ökar. Den låga räntan gör situationen mer och mer besvärande så länge som ett amorteringskrav (amortering är ett privat sparande vilket är bra men får också sannolikt konsumtionshämmande effekter, vilket skrämmer t o m MPartister i ledande ställning) inte införs eller ränteavdragen minskas. Överhettningen på bostadsmarknaden måste få ett slut. När bubblan spricker blir kostnaderna både för enskilda och samhället väldigt smärtsamma. Bolund uttrycker idag sin oro i många tidningar. Samtidigt uttrycker han en önskan om en bred politisk lösning så att svenskarna och näringslivet får långsiktiga spelregler. I just denna fråga håller jag med honom! Lös ut denna fråga i bred politisk enighet nu! D

Lite reserver
Vadå korruption? Är man general så är man! Motsvarande 1,2 miljarder kronor i kontanter hittades hemma hos general Xu Caihou vid en husrannsakan. Han ville väl klara en finanskris! Han tycker väl att han är underbetald. Det är sällan jag träffat någon som tyckt sig vara överbetald. Bara en och annan kommunist som politiskt korrekt säger så. Och Xu Caihou är väl kommunist? Undrar om han tycker de stulna 1,2 miljarder kronorna är för lite av folket stulna pengar? Vad tror du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar