onsdag 13 april 2016

Tillväxtvänliga mot tillväxtovänliga

Hopp och mening
Är livet meningslöst då David Bowie har dött? Jag träffade en kille igår som tyckte att livet kändes meningslöst efter Bowies död.. Oavsett vad som får människor att känna mening med livet så kan väl du och jag enas om att hopp, mening och kärlek är centrala känslor i våra liv. Vad händer med människor som saknar dessa känslor och till exempel lever i våra mest socialt utsatta områden? Avsaknaden av dessa känslor är nog det mest explosiva i dessa områden. Politikernas oförmåga att hitta konstruktiva vägar framåt för dessa invånare är centrala problem idag. Kan vi vara eniga om att en grundläggande hygienfaktor, i ett samhälle som strävar efter att ge alla sina invånare en så jämlik start i livet som möjligt, är en mycket bra skola för alla? 
https://sv.wikipedia.org/wiki/David_Bowie


Jag hoppas att du och jag är överens om att jämlikhet inte handlar om att alla vuxna ska få lika av allt. De kommunistiska försöken att ge lika dåligt till alla och överflöd till endast partiledningen har väl visat hur idiotisk den samhällsmodellen är? Eller finns nya generationer som tror att just de kan få en sådan modell att fungera.... För mig handlar jämlikheten om just allas rätt till en jämlik skolstart och rätt till likvärdig omsorg och sjukvård. En jämlik chans att lyckas utifrån sina förutsättningar och egen drivkraft. Det är inte ojämlikt att den som jobbar 10 timmar per dag, sex dagar per vecka och har stort ansvar får en betydligt bättre ersättning än den som endast jobbar fem dagar i veckan, 7,5 timmar per dag och som saknar stort ansvar.  
https://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4mlikhet


Grunden för frihet och valfrihet
En bra förutsättning för att känna hopp och få chansen att kunna sträva efter meningsfulla arbetsuppgifter är att leva i ett rikt samhälle. Ett rikt samhälle som dessutom är bra på att säkra en anständig lägsta levnadsnivå är nog det bästa samhälle vi människor kan få uppleva. Visst är det konstigt att det finns många människor som inte förstår att det är företagande och företagsamhet som skapar hela grunden för ett sådant samhälle. För oss som förstår det är det därför självklart att hela tiden kämpa för att vi i Sverige har ett bra företagarklimat. Ett bra företagarklimat är helt enkelt bra för alla invånare. Svensk näringslivspolitik har just nu kraftiga problem. Även i Uppsala skapar MP, V och S stora problem för många företagare. Det är självklart en bedrövlig utveckling. Priset för en sådan dålig politik kommer främst att få bäras av våra svaga medborgare. Spotifys nyligen uttryckta önskemål är givetvis i eget intresse. Oavsett det är det viktigt att noga lyssna på vad de säger! Om Socialdemokraterna dumpar V och MP och söker andra samarbetspartners har vi en chans att försvara vårt generella välstånd. Det är dags för de tillväxtvänliga riksdagspartierna att tänka om och hitta nya samarbetsformer som kan bilda politiska majoriteter. Istället för höger och vänsterblock är det dags för block av tillväxtvänliga och tillväxtovänliga. Vilka partier ser du som tydliga samarbetspartners då? Det krävs nytänkande för att rädda svenskt generellt välstånd! Jag anser att det är värt att rädda och utveckla! Den kampen ger mig mening. 
http://www.va.se/nyheter/2016/04/12/oppet-brev-fran-spotify/
http://www.di.se/artiklar/2016/4/12/debatt-den-politiska-fegheten-hotar-sveriges-framtid/


Egenintressen
Jag har läst en hel del inlägg på sociala media om att Spotifys ägare enbart talar i egen sak och att det inte är synd om människor som klassas som miljardärer. Personligen tycker jag att den retoriken är tröttsam och mycket inskränkt. Dessutom ska vänstermänniskor ta en ordentlig blick i spegeln när de attackerar andra för att vara självgoda. Det är till exempel intressant att betrakta hur urdålig fackföreningsrörelsen är på att visa solidaritet mellan varandra. De starkaste facken är inte särskilt generösa mot sina svagare systrar och bröder. Jag hörde nyligen, av en väl insatt vän, att startlönerna inom byggnadsindustrin är 39.000 kronor i månaden. Om det stämmer förstår jag att personal inom t ex sjukvården, Polisen, omsorgen och socialtjänsten blir förbannade. Förutom att det är bra ersättningar har de flesta i Sverige fattat att vi har problem med bostadsbrist. Många av de som efterfrågar bostäder är dock ekonomiskt mycket svaga. Därför behöver landets delar bygga många fler lägenheter som inte är så dyra. Kommer strejker bland byggarbetare att bidra till att samhället kan bygga billigare bostäder för våra svagaste invånare? Helt klart är att deras kortsiktiga intressen att utnyttja en het marknad gör situationen på bostadsmarknaden ännu svårare. Både kort och långsiktigt. Men, men meningen med livet är väl att roffa åt sig så mycket man kan den lilla stund man lever här... Det bästa motgreppet för de som vill att vi ska kunna bygga billigare är väl nu att skrota kollektivavtalskrav inom byggsektorn, eller?
http://www.di.se/artiklar/2016/4/12/byggnads-strejkar---med-urstark-kassa/ 








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar