måndag 21 augusti 2017

Den som söker hittar

Representativ representation
När ett politiskt parti vinner mer av folkets förtroende, och klarar inträdesspärrar, ska förtroendeposter bemannas. Det är viktiga uppdrag där vi invånare ska företrädas av människor som helst kan bevaka våra intressen på ett föredömligt sätt. Av många skäl är det svårt att motivera många att ge av sin egen tid för det gemensamt bättre. Som med alla andra engagemang innebär ett politiskt ansvar att man måste lägga tid på faktainläsning, möten och kampanjande. Aktiviteter som för de flesta måste ske under kvällar och helger. För heltidspolitiker är det både kvällar, helger och dagar som gäller. Per timme satsad för vårt gemensamt bättre är det dålig ersättning för viktiga insatser. Därför måste partier som är seriösa hitta engagerade invånare som brinner för det hedersamma att få företräda andra och som brinner för att påtagligt kunna påverka framtiden. Jag vet att dessa människor finns runt om i Sverige. Jag vet också att det är en utmaning att säkerställa att de som ställer upp också är seriösa och ansvarstagande personer.


Bifogad artikel har rätt att det är en stor utmaning att lyckas bemanna en kraftigt växande politiskt parti väl. När ett parti kraftigt växer har de en utmärkt chans att göra sig mer relevanta genom att säkra en mer representativ representation. Samtidigt som det är svårt att hitta tillräckligt engagerade invånare, som inte är typ rättshaverister, är det en angenäm utmaning för de partier som har den situationen. Det motsatta, att göra sig av med företrädare, för att väljarstödet minskar är mycket jobbigare. Om vi inte själva tar ett aktivt ansvar för vår gemensamma framtid, vilka ska då göra det?
http://www.expressen.se/nyheter/tusentals-lokalpolitiker-saknas-for-c-och-sd/
Dagens kalkon
Bostadsmarknaden. Den är dysfunktionell. Betalningsförmågan saknas för många av de dyra bostäder som idag byggs. Vem ska betala för effekterna av det faktumet när det blir uppenbart för de flesta?.. Att efterfrågan på bostäder är hög är inte samma sak som att de i behov av bostäder har råd att bo i de dyra som produceras.
http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/bygger-vi-for-manga-bostader-i-sverige/
Dagens stjärna
Asker Aamund. Det är inte bara i Sverige som integrationspolitiken av invandrade krafter misslyckats. Självklart går det att lyckas mycket bättre. Mindre offertänkande och mer av "lågt hängande frukter" för att komma igång på arbetsmarknaden är metoden. Och självklart att kraftigt förändra Arbetsförmedlingens uppdrag.
http://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/dansk-tv-talar-klarsprak-om-integrationen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar