måndag 14 augusti 2017

Handlingsförlamning

Ett år kvar
Nu är det drygt ett år kvar till valen i september 2018. Redan nu har riksdagens ledamöter misslyckats med att genomföra några av de reformer som sedan länge krävs. Hur är det möjligt att ansvarstagandet är så dåligt och förmågan att kompromissa över blockgränser så kass?  2013 lämnades nedan rekommendationer från Framtidskommissionen till Sveriges dåvarande regering. Om jag hade tjänat svenska folket i riksdagen hade jag skämts över denna oförmåga att ansvarsfullt tjäna oss invånare! Att göra ingenting leder oss allt mer fel.

http://www.regeringen.se/49b6cf/contentassets/c709bf195f8a48278ec51d02cdbc82cf/framtidskommissionens-slutrapport-svenska-framtidsutmaningar


Försvarsfrågor, pensionsfrågor, migrationsfrågor, bostadsfrågor, utbildningsfrågor, vårdfrågor och infrastrukturfrågor är bara några exempel på samhällsområden där omfattande reformer krävs. Vad händer? Kommer vi att få beslut om nödvändiga reformer inom kort? Jag är inte särskilt optimistisk om riksdagens förmåga att ta ansvar för vår positiva framtid. Särskilt ansvarslös har riksdagens oförmåga att hantera allt fler människors orimliga skuldsättning varit. Hur blev det såhär?

http://www.gp.se/ledare/den-dopade-bostadsmarknaden-1.4523363



Och inget indikerar islossning i Sveriges riksdag...
http://www.dn.se/om/opinionsmatningar/



Dagens kalkon


De som inte inser att regler måste gälla alla lika. Det är jämlikt och rättvist. De av oss som vill försvara ett socialliberalt samhälle inser också att det svenska generella välståndssamhället inte kan vara fritt tillgängligt för alla som lyckas ta sig till Sveriges gränser. Och jag tillhör också dem som tycker att det är jobbigt och sorgligt med de enskilda människor som hamnar i kläm när våra jämlika regler ska tillämpas. Men de måste tillämpas jämlikt och rättvist enligt de regler vi har.
http://www.expressen.se/ledare/infor-migrationsverket-maste-alla-vara-lika/


Dagens stjärna
Usain Bolt! Vilken fantastisk idrottsman och personlighet. Trots det mindre lyckade avskeds-VM bjöd han på ett värdigt sätt sina alla fans på ett trevligt "tack för mig"-arrangemang igår. Tack för alla fantastiska idrottsprestationer och framförallt tack för den positiva attityd som hjälpt till att fostra en härlig attityd bland många av våra yngre som drömmer om att bli stora idrottsstjärnor.
http://www.bbc.com/sport/athletics/40919834

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar