söndag 27 augusti 2017

Stå upp för vår värdegrund

Vår värdegrund inkluderar alla i Sverige
Vi har en mycket humanistisk värdegrund i Sverige. Den är en del av den svenska generella kulturen som utan tvekan finns. FNs värderingsmatriser beskriver vår speciella värdegrund tydligt. En av pelarna i vår värdegrund är jämställdhet. Jämställdhet på alla sätt. En jämställdhet som inte är given för alla svenskar. Allt för många människor i Sverige lever idag under hedersförtryck och det är helt oacceptabelt. Mariet Ghadimi, på fotografiet i detta blogginlägg, har bland annat grundat Tjejers rätt i samhället, TRIS. Hon är en fantastisk kraft i bland annat kampen mot hedersförtryck. Ingen människa ska behöva leva i ett sådant fängelse, och med det förtryck som hedersförtrycket representerar, i Sverige. Ghadimi har fått årets Raoul Wallenbergpriset för sina fantastiska insatser. Stort. Fler måste tydligt stå upp för vår värdegrund och aldrig acceptera att någon familj förtrycker familjemedlemmar. Ghadimi är en av många fantastiska Uppsalabor som gör kommunen till den attraktiva kraft den är.
http://www.tris.se/
http://www.mynewsdesk.com/se/raoul-wallenberg-academy/pressreleases/raoul-wallenbergpriset-2017-gaar-till-mariet-ghadimi-grundare-av-kvinnojouren-tris-2117797

U! Club Uppsala
Igår avgjordes vilka som blev Årets Uppsalabo, Årets marknadsförare av Uppsala och Årets mest kreativa Uppsalabo. I bifogade länken från 24Uppsala berättas lite om vinnarna. En mycket rörd Bodil Frick blev Årets Uppsalabo och fick motta vandringspriset av vår tidigare Årets Uppsalabo Johan Ståhl! En fantastisk entreprenör och trollkarl. Bodil Frick kommer att bära upp titeln på ett fantastiskt sätt.
http://24uppsala.se/2017/08/26/u-club-uppsala-har-ar-alla-vinnarna-pa-kvallens-prisutdelning/
Dagens kalkon
Våldtäktsmän! Så vidriga och ynkliga att ta sig rätten att sexuellt utnyttja en annan människa mot deras vilja.
http://www.expressen.se/nyheter/stor-polisinsats-i-norrtalje-16-arig-flicka-valdtagen/

Dagens stjärna
Mariet Ghadimi! Fantastiska insatser för att våra medmänskliga värderingar ska inkludera alla i vårt svenska samhälle. TRIS är föredömligt tydliga i sin kommunikation om vad som pågår i Sverige kopplat till bland annat hedersförtryck. Ingen som lever på det territorium vi har stark rådighet över ska utsättas för något sådant. Därom måste vi vara väldigt tyliga.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar