onsdag 30 augusti 2017

Systrar och bröder

Nordiska grannar
Norden borde samarbeta mycket mer och bättre! I de internationella föreningsengagemang jag haft har det varit helt avgörande att Norden kunnat kompromissa fram gemensamma hållningar i olika frågor för att ordentligt påverka inom EU och övriga världen. De senaste åren har samarbetet gått i fel riktning. För inte så länge sedan gick den danska statsministern ut och öppet kritiserade Sverige för att föra en helt ohållbar migrationspolitik. Nu används även Sveriges misslyckade integrationspolitik som skrämmande exempel i Norge. Jag har aldrig tidigare varit med om att ledande Nordiska demokratiska företrädare öppet kritiserat andra Nordiska länders politik på detta sätt. Det är något nytt som också manar till reflektion. Våra Nordiska grannländer har också ett arv av att vara pragmatiska.

Jag kunde igår också konstatera att det Socialdemokratiska finansborgarrådet i Stockholms stad, Karin Wanngård, grovt underskattar de integrationsproblem vi defacto har idag, med särskilda fästen i våra så kallade allt mer utsatta utanförskapsområden. Gängkriminaliteten ökar, den minskar inte. Om det dessutom stämmer att morden i Hallonbergen har kopplingar till att en polischef informerat mördarna om vittnet har den organiserade brottsligheten också tagit sig in i det system som ska skydda oss från brottslingar. Förnekelse av problem är en dålig väg framåt för att hitta konstruktiva lösningar som leder mot något mer positivt. Att förringa problemen är också slag i ansiktet på de allra flesta, i alla utanförskapsområden, som är skötsamma människor som vill vara med och stärka våra svenska närområden.
http://www.expressen.se/nyheter/fritzon-nobbar-norsk-ministerkollega/
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/oklart-hur-m%C3%A5nga-som-har-f%C3%A5tt-hj%C3%A4lp-att-l%C3%A4mna-kriminaliteten-1.4581167
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/ejaRa/vittne-mordades--polischef-misstanks-ha-lackt
Dagens kalkon
Stefan Löfvén. Han var aldrig och är inte kompetent nog för det svåra och ansvarfulla uppdraget. Han är säkert en trevlig och bra person på många sätt. Det är inte samma sak som att man förstår hur man ska leda ett land.
http://www.gp.se/ledare/%C3%A4nnu-en-d%C3%A5lig-bortf%C3%B6rklaring-1.4577531

Dagens stjärna
Naomi Abramowicz. Vänstern är verkligen hycklare. De har inte, och står inte, upp för alla förtryckta flickor och kvinnor i särskilt våra utanförskapsområden. Dessutom kastar de nu "stenar" på Moderaterna för att de tvingat bort AKB som vänstern, inklusive deras kvinnor, föraktat och förtalat under flera år. Abramowicz har rätt, vänstern är hycklare!
http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/alskar-vansterfeminister-bara-fallna-kvinnor-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar