söndag 17 september 2017

Affärer, affärer och affärer

Värdeskapande
I grunden är det väl företagsamma demokratiska rättsstater som klarar av att leverera ett högt välstånd till alla dess invånare. Eller? Nej! En väl fungerande stat skapar nödvändig infrastruktur för ett generellt välståndsbygge. En demokratisk och rättssäker infrastruktur med självklar respekt för mänskliga rättigheter samt äganderätten. En statsapparat som inte är fylld av korruption. Den statliga grunden är nödvändig för det generella välfärdssamhällets välmående. MEN avgörande för om det generella välfärdsbygget ska bli frammgångsrikt är inte det viktiga grundläggande systemet utan enskilda företagsamma människor. Det är alltid enskilda människor och enskilda människor i lag som avgör om ett samhälle utvecklas bra eller dåligt! Du tror väl inget annat? Företagsamma människor finns inom alla verksamheter. Mest betydelsefulla är de som bygger och utvecklar företag, de som utgör det vi kallar näringslivet. Nu valde säkerligen några av er att tolka detta som att andra viktiga roller i samhället är mindre värda som människor.... Nej, vi har alla samma stora människovärde MEN vissa personer har mer betydelse än andra för att basfinansieringen av det generella välståndet skapas! Det är våra föreretagare och affärsmänniskor som skapar välståndets basfinansiering. Tänk att vänstermänniskor fortfarande inte vill fatta detta och fortsatt kämpar för att staten ska äga och driva allt... De av oss som studerat människans historia vet att vänsterns ideologier är naiva och i praktiken människofientliga. Allt för sällan får våra modiga och hårt slitande företagare den uppskattning de förtjänar! TACK! TACK! TACK!
http://www.gp.se/ledare/cwejman-får-vi-någon-pension-i-framtiden-1.4633218
http://www.ekonomifakta.se/Artiklar/2010/September/Smaforetagslandet-Sverige/
Ambitioner avgörande
Intressant att följa Sossarnas senaste marknadsföringsretorik som är tänkt att inge förtroende. "Sverige är ett fantastiskt land. Ingenting av det som gått sönder är omöjligt att laga." Visst blir man nästan gråtfärdig av deras positivitetspropaganda. De har kanske gått på kurs hos sina vänsterpartikompisar!.. Ett generellt välståndssamhälle byggs dock inte av retoriska grepp. Ett framgångsrikt och generellt välståndssamhälle byggs av ambitiösa enskilda människor som verkar i ett samhällssystem som levererar rättssäkerhet och trygghet. Ett samhällssystem som levererar med kvalitet och i högt tempo. Det Sverige som sossarna nu skryter om har ett dysfunktionellt rättssystem eftersom Polisen inte tillfredställande klarar sina uppdrag. Köerna har växt kraftigt inom sjukvården. Försvaret är långt ifrån tillräckligt starkt. Arbetsförmedlingens resultat är pinsamma. Försörjningskvoten försämras och försämras. Pensionssystemet är underfinansierat. Kraschen inom bostadsmarknaden har börjat. Men sossarna talar om framgångar... Hur mycket de än försöker låtsas som att "utanförskapet" minskar har aldrig så många varit långtidsarbetslösa och känt hopplöshet i Sverige. Och vi talar om många människor! Sossarna saknar de reformambitioner som krävs för att säkra vårt generella välfärdssamhälle! Allt högre skatter, mer statlig makt och mer bidragsberoende är en destruktiv väg framåt! Det är den väg framåt som bygger på mer företagsamhet och flit som kan leverera ett bra liv även för våra svagaste invånare, ingen annan väg! Nyval!

Dagens kalkon
Oppositionen i Sverige som inte kan få S, MP och Vs opinionssiffror att krascha! Deras ledarskap är inte imponerande. Högkonjunkturen är inte deras förtjänst och de klarar inte av att reformera det som måste reformeras!
http://www.gp.se/nyheter/sverige/gp-sifo-låg-rörlighet-inför-nästa-års-val-1.4638232

Dagens stjärna
De som vågar stå upp för att det inte hjälper människor mot ett bättre liv att låta dem jobba som tiggare! Svensk tafflighet kopplat till denna fråga är pinsam och den taffligheten bidrar år efter år till att barn inte går i skolan och fostras i en kultur som inte hjälper dem mot något bättre liv! Jag skäms över den svenska oförmågan att få ett stopp på tiggeriet som jobb i Sverige. Snart måste vänsterns destruktiva förhållningssätt till denna fråga sluta hindra att vi bättre stöttar dessa människor mot en bättre framtid.
http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/det-ar-inte-snallt-att-vara-for-tiggeri/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar