söndag 3 september 2017

Algoritmer mot framgång

Du kan om du vill och vågar
Alla människor är ledare. Alla människor försöker hela tiden minst leda sig själva. Många har barn och har då också ett ledaransvar för fler än sig själva. Långt ifrån alla känner för att leda andra människor. Många är inte heller lämpliga att leda andra människor. Tyvärr finns många olämpliga bland dem som vill leda och leder andra. Men, men glöm aldrig att vi alla är ledare för våra egna liv! Alla kan utveckla sin förmåga att leda sig själv och att leda andra. Som med allt annat handlar färdighet om träning, träning och åter träning.
https://hbr.org/ideacast/2017/08/why-everyone-should-see-themselves-as-a-leader

JCI är en ideell organisation som erbjuder en global plattform, och ett "smörgåsbord" av möjligheter, för att utveckla sin förmåga att leda sig själva och andra. I Uppsala har människor som vill utveckla sin ledarförmåga möjlighet att delta på bifogad ledarskapskonferens. Arrangör är JCI Uppsala och målgruppen är ledarskapsintresserade människor mellan 18-40 år. Om du känner någon utvecklingstörstande företagare eller chefer inom offentlig sektor, inom målgruppen, tipsa dem om möjligheten att fritt delta på bifogad ledarskapskonferens den 13 oktober i centrala Uppsala. Lena Halin, Sveriges första kvinnliga militära general och militärattaché.  Charlotte da Silva, en framgångsrik kvinnlig företagsledare inom marknadsföring genom digitala kanaler. Caroline Hoffstedt, politisk ledare. Patric Palm, som leder ett internationellt IT företag samt Alexander Brännkärr som utvecklat flera spännande nationella företag. Garanterat ett fantastiskt tillfälle att lära av framgångsrika genom att lyssna och ställa frågor. Självklart erbjuds också möjligheter att vidga sitt personliga nätverk.
http://2017.businessbyme.org

En ny värld med stora möjligheter
Den nya globala digitala tid vi lever i början av är fantastisk och erbjuder enorma individuella möjligheter. Allt fler människor som klassas som medelklass, bland snart 8 miljarder invånare på vår jord, skapar enorma utvecklingsmöjligheter. Inte minst möjligheter inom grön teknologi som krävs för att minska människans negativa miljö- och klimatpåverkan. Håll med om att det är en fantastisk ny värld som erbjuder massor av nya spännande möjligheter. Till exempel att utnyttja den digitala världen till att gå från 0 till miljarder inom klockindustrin på mycket kort tid. Filip Tysander visar tydligt vad som är möjligt. Filip kan ha skapat en algoritm för att så framgångsrikt hitta sina kunder på nätet.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Världens_befolkning
https://www.danielwellington.com/se/our-story

Det finns dock hot som politiska ledare måste ta på betydligt större allvar. Den digitala världen påminner allt mer om monopol, det är inte en klok väg framåt. Om monopol är den enda möjligheten ska de inte ägas privat. Ett stort problem med dessa enormt mäktiga digitala giganter är att de betalar väldigt lite skatt där de verkar.
https://hbr.org/2017/09/managing-our-hub-economy
Algoritmer
Matematiken och logikens värld är mäktig inom den digitala världen. Att komma på ett logiskt flöde av åtgärder kräver i sig inte förmågan att programmera. Nästan vem som helst kan komma på flödestänket till grund för en algoritm. En algoritm är inom matematiken, och inom programmering, ett antal väldefinierade instruktioner för att lösa en eller flera uppgifter. Algoritmer är problemlösare och när de kombineras med andra algoritmer, på olika sätt, kan de skapa enorma konkurrensfördelar när olika system verkar. Personligen tycker jag det är lysande att barnprogram och skolan har med programmering på dagordningen. Alla kan inte programmera men nästan alla kan lära sig att skapa flödesscheman och kravställa utifrån problemlösningsidéer! Algoritmernas tid är här! Det är idéerna och dess algoritmer som styr i den digitala tid vi lever i. En fantastisk tid som bara börjat. När skapade du din senaste problemlösningslogik i form av ett flödesschema? Tro mig, du kan!
https://www.economist.com/blogs/economist-explains/2017/08/economist-explains-24

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar