onsdag 27 september 2017

Den som spar hen har

Kassaflöde
Du vet väl vad som skapar störst problem för enskilda människor och för företag? Dåligt kassaflöde!
Kassaflödet beskriver antal pengar in och pengar ut och skillnaden där emellan. Att ha koll på kassaflödet är centralt för en enskild människa och för juridiska personer. För lite in och för mycket ut leder mot stora problem. Mycket in och lite ut leder till stor förmögenhetsbygge. Mycket in och lagom ut leder till en trygg tillvaro där man också unnar sig livets goda här och nu.
https://www.e-conomic.se/bokforingsprogram/ordlista/kassaflode

Högre räntor och högre amorteringskrav påverkar människors och organisationers kassaflöde. Ränta är priset för att låna ut eller låna pengar. Amorteringar på till exempel en villa är i bästa fall sparande. Både räntekostnader och amorteringar påverkar enskildas och organisationers kassaflöde. De flesta individer och organisationer som "går omkull" gör det på grund av att kassaflödet havererar. Det är klokt att ha koll på sitt kassaflöde. I verkligheten går både enskilda och organisationer som i grunden har en välskött verksamhet i putten på grund av korta kassaflödesproblem där "den som är satt i skuld inte är fri". Ett tips inför nästa lågkonjuktur är att du försäkrar dig om att du har lite marginaler mellan löpande inkomster och utgifter samt några månaders likviditetsbuffert. Du kommer garanterat sova bättre om du lever med lite marginaler. En kassaflödesutmaning kan upplevas som utmanande, den kan snabbt visa sig större än du trodde. Klok ekonomisk hushållning klarar av att styra förbi isberg.
http://www.di.se/nyheter/storbanken-varnar-byggboomen-kan-utlosa-prisfall/
http://www.konj.se/download/18.29e1209151be3ddf0957e4a/1450693281486/Bostadspriser-och-ranteutveckling.pdf
http://www.riksbank.se/sv/Rantor-och-valutakurser/Reporanta-tabell/2017/
http://www.riksbank.se/sv/Rantor-och-valutakurser/Referensranta-och-tidigare-diskonto-tabell/
https://www.google.se/amp/s/ekonomistas.se/2017/02/21/orimlig-ranteprognos-i-riksbankens-senaste-rapport/amp/
https://sebgroup.com/sv/press/nyheter/tuffare-amorteringskrav-att-vanta-2018
http://www.di.se/nyheter/skattesatser-och-hanteringen-av-brott-sanker-sveriges-betyg/
Dagens kalkon
De som inte kan låta våra elever och lärare få studiero. Självklart måste inträdeskraven till lärarutbildningar vara höga. Det är ett mycket viktigt och roligt uppdrag i samhällsbygget. Skolan behöver främst lugn och ro. Alla reformer de senaste tiotals åren har varit destruktivt många. Lyssna mer på bland annat den kritiken i Skolkommissionens rapport.
http://www.expressen.se/ledare/-lararutbildningen-sabbar-den-svenska-skolan-/

Dagens stjärna
Alla duktiga lärare! De är fantastiskt värdefulla för sina elever och för samhällsutvecklingen i stort! Ett särskilt tack till en av mina svenska och engelskalärare, Göran Almlöf. Han var också en hejare på att sjunga!
https://old.liu.se/uv/lararrummet/venue/vad-ar-en-bra-larare?l=sv


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar