måndag 4 september 2017

Dyr senfärdighet

Dumt att blunda
Om du har följt min blogg länge vet du att jag bland annat gjort längre besökt i några av Sveriges mest utsatta utanförskapsområden. I Malmö, i Göteborg och i Stockholm. Där träffade jag invånare på gatan och på fik, fastighetsägare och deras personal, polisledningar, socialarbetare i fält och skolledningar. Jag var redan innan mina besök färgad av en mörk bild av läget och utvecklingen. Tyvärr tvingades jag konstatera att det var värre än vad jag trodde. Inte minst situationen i skolorna och särskilt kopplad till yngre pojkar. För mig är det obegripligt hur Sveriges politiker valt att blunda så länge för denna destruktiva utveckling. En utveckling som inte är positiv för någon mer än kriminella människor och extremister. En tragikomisk utveckling i ett land där många människor gärna vill vara godhjärtade samariter och gärna pekar finger mot ledare i andra samhällen. Svensk migrations- och integrationspolitik är mycket misslyckad, det drabbar inte bara dagens invånare utan kommer även drabba kommande generationer. Hur bryter vi en utveckling som tillåtits gå så långt och som skapar allt större sociala klyftor? Du hör väl inte till förnekarna som vill bagatellisera riskerna med den utveckling vi har. Uppdrag gransknings serie om utvecklingen av organiserad brottslighet med bas i utanförskapsområden borde vara en väckarklocka för den mest naive optimisten. Varje dag som går utan att vi bryter den negativa utvecklingen blir väldigt mycket dyrare. Dyrare för berörda enskilda och samhället i stort. Dags att lösa problemen och förstärka alla möjligheter som finns!
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/for-latt-att-vara-kriminell-i-sverige/
http://www.expressen.se/ledare/lat-inte-extremister-mjolka-staten-/
https://www.svtplay.se/video/14992736/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-18-gangmorden-i-goteborg
Du tror väl inte på Socialdemokraterna och MP om att det går bra för Sverige? Du har väl inte missat krisen inom BB, akutsjukvården, Försvaret, Polisen och så vidare. Lägg till att en efterfrågestyrd, samt orimligt låga räntor, byggt upp en bostadsbubbla som nu spricker. En bostadsefterfrågan av i huvudsak människor som saknar betalningsförmåga.

Värst av allt i krisernas Sverige, redan innan nästa lågkonjunktur startat, är ett dysfunktionellt rättssystem. Polisens, åklagarmyndighetens och domstolarnas verksamheter måste stärkas. De utgör det demokratiska samhällets viktigaste funktioner och mår inte bra! Det ska vara attraktivt att vara polis, domare och åklagare. Löner och andra ersättningar kan aldrig konkurrera med näringslivet. Då måste man hitta andra sätt att konkurrera om duktiga människor. Varför ska någon duktig människa annars välja offentlig tjänst före alternativ? Självklart upplever många de viktiga offentliga uppdragen som mycket viktiga och meningsfulla. Det är de. Det finns dock gränser för hur mycket en större mening är värd. I synnerhet om otacksamheten och övertidskraven gör att arbetet blir för slitsamt. Lägg också till att allt sämre arbetsvillkor för dessa viktiga samhällsfunktioner riskerar att öppna upp för korruption i en utsträckning vi inte är vana vid.



Nu är vänstern smart och gör återigen "vinster i välfärden" till en valfråga. I ljuset av vänsterns oförmåga att reformera Sverige på ett socialt hållbart sätt är det tyvärr en smart valtaktik som kan fungera om inte oppositionen klarar av att enkelt pedagogiskt förklara hur korkad den missriktade vinstjakten är. Fokus ska vara på beställarkompetens och kvalitetsuppföljning. Jag hoppas verkligen att inte en majoritet av svenska folket är så dumt att de går på Socialdemokraternas försök att få fel fokus i valrörelsen. Det är problemen runt en allt större social oro som ska vara valrörelsernas huvudfrågor.
http://www.dn.se/ekonomi/regeringens-forslag-pa-vinsttak-i-valfarden-klart/
https://www.svd.se/om/vinster-i-valfarden


Dagens kalkon
Kärnvapenälskare. Kometer och vulkanutbrott har helt förändrat livet på jorden ett antal gånger sedan jorden blev jorden. Människan har själv skapat krafter som kan få lika förödande konsekvenser för livet på jorden. Särskilt läskigt är det när personkultsdiktaturer har tillgång till fruktansvärda vapen.
http://www.expressen.se/nyheter/bekraftat-nordkorea-har-testat-karnvapen/
Dagens stjärna
Herrlandslaget i fotboll. Drömmen om ett Sverige i nästa fotbolls VM lever kvar.
http://www.gp.se/sport/fotboll/s%C3%A5-tar-sig-sverige-till-vm-1.4598379

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar