fredag 15 september 2017

Politisk ökenvandring

Behövs en regering?
Vad är det en regering gör i en kommun eller i ett land? De leder inriktningen av samhällets helhet och ska löpande följa upp att olika offentligt styrda verksamheter fungerar tillfredställande. Regeringar i en demokrati är folkets främsta företrädare som har folkets uppdrag att peka ut riktningar och dag för dag säkerställa att lagstiftningen följs och önskade vägval genomförs. Tydligast syns regeringars inriktningsbeslut och prioriteringar bland begränsade resurser när budgeten presenteras. Vad får mer och vad får mindre är det tydligaste signalspråk en regering och en opposition kan kommunicera. Självklart ställs olika intressen och grupper ständigt mot varandra. Oavsett vad vissa politiker säger så är det verkligheten. Om du har tio kronor kan den smetas ut med en krona per tio verksamheter eller så får två verksamheter tre kronor var, en får 2 kronor, fyra får inget mer och tre får 67 öre var. Och oavsett vad som sägs så är sanningen att arbetande svenskar betalar väldigt mycket skatt och olika avgifter för verksamheter som styrs offentligt. Regeringens uppgift borde vara att se till att vi får så mycket som möjligt för alla de skatterna och avgifterna! Mer för pengarna istället för ännu högre skatter och höjda avgifter. En destruktiv logik råder bland allt för många politiker. Mer frihet till folket! Mer kraft till företagsamheten!
http://www.gp.se/ledare/cwejman-sverige-m%C3%A5ste-ut-ur-det-parlamentariska-d%C3%B6dl%C3%A4get-1.4629625
Tjänstemannastyre
När en kommuns eller ett lands politiska ledning är dysfunktionellt kan det finnas många invånare som skulle föredra tjänstemannastyre. I praktiken är det vad som händer när folkets företrädare inte klarar av att förvalta det ansvar de tagit på sina axlar. Ansvaret att kompromissa fram lösningar som i vart fall leder i en rimligt bra riktning. En väg framåt som skapar ett så bra lokalsamhälle som möjligt. Ett lokalsamhälle som kan konkurrera med andra samhällen om välstånd och attraktivitet. Det går inte att kalla nu för annat än en sorglig politisk tid i Sverige. Vi borde kunna mycket bättre.
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/dags-foer-kommunalraden-att-ta-makten-26744
https://traditionochfason.wordpress.com/2011/07/13/belgien-%E2%80%93-ett-regeringslost-land-mitt-i-eus-hjarta/
Ett svagt Sverige
I dagsläget är Sverige svagt. Vi har både en svag regering och en svag opposition. Faktumet att regeringen sköter sitt regerande så inkompetent samtidigt som oppositionen inte växer i förtroende sänder olyckliga signaler. I ljuset av all oförmåga inom regeringen borde oppositionen ha vunnit mycket mer stöd bland folket. Mest pinsamt är det att följa hur den nationella oppositionen till och med klarar av att bli förlorare på att Sossarna skött rikets säkerhet på ett oacceptabelt sätt. Ikväll ska jag nog sova med kudden över huvudet...

Dagens kalkon
Jan Björklund. De borde inte ha öppnat upp för misstroendeförklaringen mot Hultqvist i somras. De borde ha nöjt sig med de två andra och i övrigt poängtera att fler kunde bli aktuella efter KUs granskning. Det var minst sagt pinsamt att lyssna till Björklunds bortförklaringar i gårdagens Aktuellt.

Dagens stjärna
Ösersunds idrottsförening. De är makalöst bra! Det blir kul att se Sirius vinna över dem på söndag i Uppsala! Uuuuuuppsala!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar