söndag 24 september 2017

Snyggast i stan...

Självkänsla
Fåfängans marknad är enorm och växande. Extremdelen av fåfängans marknad är kommersiella plastikoperationer. Redan 2004 växte efterfrågan på plastikoperationstjänster kraftigt. Facebook, Instagram och alla utseendefixerade kändisbloggare har kraftigt ökat efterfrågan. Parallellt med denna efterfrågeökning har unga flickors psykiska ohälsa ökat. Inte så konstigt, eller hur? För att få fler av våra unga att må psykiskt bättre, och för att få fler att fokusera på viktigare saker än utseende, behövs en folkrörelse för bättre självkänsla. Om vår befolkning får mer ödmjuk självkänsla kommer vi både få mer välmående invånare och ett minskat slösaktigt konsumtionssamhälle. Ett av de viktigaste uppdragen vi har som förälder är att hjälpa våra barn att bygga en stark självkänsla. En bra självkänsla är en utmärkt bas för ett positivt liv. Mer självkänsla åt folket!
http://www.aftonbladet.se/halsa/article11771057.ab
http://www.redaktionen.se/artikel.php?visa=b%E4ttre-sj%E4lvk%E4nsla
http://www.psykologiguiden.se/rad-och-fakta/symtom-och-besvar/psykisk-ohalsa/sjalvkansla
https://www.1177.se/Uppsala-lan/Tema/Psykisk-halsa/Diagnoser-och-besvar/Kriser-och-svarigheter/Sjalvkansla/
http://www.umo.se/Jag/Tips-for-battre-sjalvkansla/
http://www.dn.se/arkiv/kultur/kvinnorna-pa-fafangans-marknad-william-thackeray-sag-kvinnors-mentalsjukdom-som-en-protest-mot/
https://www.svd.se/allt-fler-vill-gora-om-sig-OKf
Jag tycker att det ska vara självklart att de kirurger och företag som erbjuder skönhetsoperationer också måste ha försäkringar som kan täcka kostnaderna för misslyckade ingrepp! Misslyckande som till exempel leder till andningsproblem efter en näsoperation. Varför är det inte redan en självklarhet? Då skulle försäkringsmarknaden betydligt snabbare än statens relevanta myndigheter få bort odugliga läkare från platikoperationsmarknaden. Människor som är skadade ska självklart få hjälp att bli friska. Samtidigt är det inte rimligt att kostnaderna för fåfänga ska bäras av skattebetalarna. Just därför måste det skyndsamt vara krav på försäkringar som står för kostnaderna när misslyckade skönhetsoperationer måste åtgärdas.
http://www.dn.se/sthlm/plastikkirurg-anmals-patienter-drabbade-av-andningsbesvar/
http://michelacastellari.se/2014/07/02/nar-en-plastikoperation-blir-fel/
http://www.msn.com/sv-se/noje/noje-kandisar/kändisarna-som-totalförändrades-av-plastikoperationer/ss-AAbyhwC
http://www.plastikkirurgi.net/fakta.html
http://www.di.se/artiklar/2015/11/29/ny-lag-ska-reglera-skonhetsoperationer/
Dagens kalkon
De som ständigt sprider budskap om att ytan är viktigast! Onekligen har ytan betydelse ur ett helhetsperspektiv MEN ur ett vänskaps och kompetensperspektiv, de viktigaste perspektiven är utseende av mycket underordnad betydelse. Och i takt med att allt fler utför skönhetsoperationer kan inte den fåfänge som söker en partner att föröka sig med längre vara säker på vilka utseendegener en partner bär på.... Nedan finner du en länk till en berättelse om en kinesisk man som stämde sin fru för att ha lurat honom att tro att hon bar på andra anlag än vad ytan signalerade.... Vad är vackert? Vad är fult? Sanningen är i betraktarens ögon.
http://www.synonymer.se/sv-syn/fåfänga
http://www.synonymer.se/sv-syn/utseendefixerad
https://liu.se/artikel/kraftig-fixering-vid-utseendet-kan-vara-dold-psykisk-sjukdom
https://www.metro.se/artikel/stämde-sin-fru-för-fulhet-xr

Dagens stjärna
Benny Andersson. Vilka stora misstag har han gjort som kraftigt försämrat för honom själv eller andra? Få, om något, värt att nämna tror jag. Misstag gör alla som vågar göra något. Särskilt de som lyckas väl gör många misstag men fler lyckade insatser under sitt liv. De mest framgångsrika lär också av sina misstag och gör inte om dem. ABBA-Andersson är imponerande och det är häftigt att följa hur han ständigt utvecklar sitt breda musikintresse. Jag säger bara "Thank you for your music"!
http://www.expressen.se/noje/abba-latarna-benny-angrar-att-han-skrev/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar