lördag 7 oktober 2017

Alternativ för Uppsala och Sverige

Sverige kan bättre
Sverige, och vår närmaste omgivning i Norden, är fortsatt en del av världen med massor av fördelar. Möjligheterna att positivt utveckla vårt välstånd och försvara en god social hållbarhet här högt uppe på jordens norra delar är många. För att lyckas krävs bara att vi förstärker bra initiativ och löser problem. Att vi är mer pragmatiska än idéburet låsta. Framförallt krävs parlamentariska samarbetsformer som öppnar upp för ett brett förankrat reformarbete. Ett reformarbete som också måste leda till reformresultat. Tiderna förändras, att inte anpassa det mesta till nya förutsättningar är både oklokt och oansvarigt. Varken Vänstern eller isolationister bär på framgångsvägar framåt.
Inget svenskt parti bär på framtidstecepten. Flera partier måste förhandla ihop sig utifrån deras olika förslag på hur olika problem ska tacklas. Kompromisser måste till för att det gemensamma med demokratiskt majoritetsstöd ska växa fram. I denna verklighet gäller det att hitta strukturella eller sakpolitiska kompisar. Det är fullt möjligt för något parti att gå den sakpolitiska vägen, även om den är väldigt krävande. Fråga för fråga, som man själv prioriterar, lyfts och förhandlas med alla som vill stötta inriktningen. Lätt? Nej. Men tror du att det är lätt för tre, fyra eller fler partier att strukturellt samarbeta i en regering? Nej.

Sverige behöver ett nytt ledarskap. Nuvarande vänsterpolitik och välståndsfarliga naivistpolitik måste få ett slut. Verkliga möjligheter sett ur ett globalt perspektiv måste tas till vara. Verkliga samhällsproblem måste ordentligt tas i och lösas. Att steg för steg tillåta att parallellsamhällen och utanförskap bara växer och växer är oansvarigt mot oss här och nu men främst oansvarigt mot våra barn. En av Sveriges stora konkurrensfördelar om världens talanger är att landet erbjudit ett samhälle fritt från stora sociala konflikter. Den konkurrensfördelen måste försvaras. Det är bra att M sannolikt fått fast mark under fötterna. C, M, L och KD representerar tveklöst en bättre framtid för de flesta än vad vänsternaivister gör.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-stig-fram-alla-vuxna-i-rummet-1.4706699
http://www.gp.se/ledare/med-tyngdpunkten-p%C3%A5-verkliga-problem-1.4691806
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-otydlighetens-tydlighet-1.4694670

Dagens kalkon
Erik Pelling. Bidrar starkt till att Uppsalaborna blir allt mer skuldsatta per invånare i takt med att Uppsala kommuns olika delar bygger mycket i brinnande högkonjunktur. Han gillar dessutom att bygga i stadens viktiga parker. Om vi därutöver lägger på allt större trafikproblem i Uppsala är det märkligt om Uppsalaborna efter valet 2018 vill att Pelling ska leda kommunstyrelsen. Nästa kommunval blir väldigt viktigt för alla invånare som vill att Uppsala ska utvecklas klokare och mer hållbart. Uppsala behöver en ansvarstagande, trygg och erfaren ledare! Tuffa tider väntar runt hörnet. Med bra ledarskap fixar vi det! Vi behöver bland annat erfarna ledare som kan vara starka ankare när det blåser hårda konjunkturvindar.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/centerpartiet-salj-av-550-hyresratter-i-uppsala

Oansvariga politiker som eldar på med offentligt byggande när det är högkonjunktur i byggbranschen. I Almedalen var jag med och debatterade hur illa skött bostadsmarknaden är! Rikspolitikerna har grovt misslyckats att skapa förutsättningar för bostadsbyggande som +80% av människor har råd med!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6793711

Dagens stjärna
Johan Hakelius. Ja, det är en bedrövlig kvalitet i den offentliga "debatten"! Mycket mer hjärna behövs när vi samtalar om sakfrågor, annars är "samtalen" meningslösa.
https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/handlar-allt-om-att-synas-i-ratt-middagssallskap/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar