söndag 29 oktober 2017

Den som söker kan hitta

En värld full av möjligheter!
De flesta av oss vet att vår mentala inställning har stor betydelse för hur vi upplever olika situationer. Vissa av oss ser regelbundna ”halvtomma” glas, andra ”halvfulla”. Självklart har våra tankemönster stor betydelse för hur vi enskilt eller som grupp tar oss an problem och löser dem. Visst har vi olika personligheter, och olika uppväxtmiljöer, som påverkar hur vi tolkar vår omvärld. Jag tror att vi alla mår bättre av att alltid inse hur bra vi har det jämfört med de allra flesta på vår jord. Kopplat till egna ambitioner ska man självklart jämföra sig med de bästa. I övrigt är det klokt att förstå att vi svenskar jämfört med de flesta andra har ren luft att andas, rent vatten att dricka till låga kostnader, gratis skolgång för alla, ett av världens jämlikaste samhällen och ett socialt skyddsnät som borde motivera alla att våga prova på att vara företagare. Som svenskar har vi också stor tillgång till hela övriga världen som turister, affärspersoner eller i andra uppdragsformer. Din tid på jorden är full av möjligheter. Vår gemensamma tid på jorden kan också fyllas med gemensamma ambitioner kopplat till alla tillgängliga möjligheter. 

Inom C Uppsala jobbar vi med att ständigt utveckla politik som leder oss mot framtida gemensamma framgångar. Den som aktivt söker effektiva lösningar på problem, och möjligheter att matcha mot behov, kommer också att hitta dem! Politiska ambitioner måste självklart matchas med relevanta incitamentssystem, regler och lagar. Ett av de viktigaste incitamentssystemen som politiker styr är skatten! Om man till exempel fattar att hög skatt på arbete kraftigt minskar motivationen att arbeta, då borde man inse att lägre skatt på arbete är bästa formula för att bryta den negativa utvecklingen att allt färre försörjer allt fler i Sverige. Självklart ska också arbetsföra långtidsarbetslösa, som lever på försörjningsstöd, sättas i någon form av arbete motsvarande minst 50% av en heltid och resten till utbildning och jobbsökande. Det är sjukt att politiken kollektivt är så seg på att genomföra nödvändiga reformer! Nödvändiga om man strävar efter att Sverige ska vara ett brett generellt välståndssamhälle. Världen är stor. Antingen stannar man kvar i Sverige och bidrar till en bättre morgondag eller så får man packa väskorna och dra till någon plats man tror är bättre. Men du vet väl att vi som hunnit fylla 50 år generellt inte är välkomna att emigrera till många sv jordens länder? Rika och kända välkomnas nästa överallt. Är du rik och känd? Låt oss hjälpas åt att laga Uppsala och Sverige!
En verklighet att glädjas över är att vi människor i genomsnitt blir allt äldre. Det är fantastiskt. I Uppsala växer andelen av befolkningen som är +65 år med 50% på bara 20 år enligt den senaste befolkningsprognosen. Då uppskattas också +65 åringarna var nästan 30% av hela befolkningen. Det är fantastiskt att vi lever allt längre. För att det ska vara ekonomiskt hållbart krävs många förbättringar så att inte nuvarande kostnader för omsorg och vård är de samma i framtiden men till många fler invånare. Runt 80% av omsorgen och vården går till kroniskt sjuka eller multisjuka äldre. Det förebyggande friskvårdsarbetet, stimulans och rätt att arbeta längre, smartare omsorgsteknik, smartare vårdverksamhet, kraftfullare rehabiliteringsarbete, bättre samarbeten mellan olika huvudmän med människans bästa i centrum och många fler trygghetsbostäder är hållbara vägar framåt. I detta viktiga arbete är det dumt att avveckla rollen som äldreombudsman. Det föreslår Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet! Det är inte ett beslut som rimmar väl med projektet Äldrevänlig stads ambitioner att göra Uppsala attraktivt även för en grupp som samlat snart utgör 30% av vår befolkningar. Gör om! Gör rätt!
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/aldreombudsmannen-slopas?cmpid=del%3Afb%3A20171027%3Aaldreombudsmannen-slopas%3Anyh%3Alp
http://24uppsala.se/2017/10/27/aldreombudsmannen-avvecklas-centerpartiet-starkt-kritiska/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6808652

Dagens kalkoner
NMRs medlemmar. De är kraftigt missanpassade människors som skriker ut sitt hat mot andra människor bara för att de ser annorlunda ut eller har en annan trosuppfattning. Att tycka synd om någon är inte mycket till hjälp utan att det följs upp med handling som försöker hjälpa till mot något bättre. Jag tycker synd om dessa sjukt vilse själar och skulle gärna vilja träffa några av dem och försöka ha ett respektfullt samtal där de kanska kan inse hur korkat de tänker.
http://www.gp.se/nyheter/göteborg/personer-från-nmr-tågar-genom-göteborg-1.4776517

De brottslingar som med dödliga vapen attackerar våra värdefulla poliser. Poliser som har uppdraget att säkerställa trygghet och att brottslingar grips i vårt land. Usch! Liknande krafter kan bara bemötas med maximal motkraft. Personligen tycker jag att lagen ska ändras så att alla inblandade personer i liknande brott, som kan lagföras, ska få livstids fängelse.
https://www.expressen.se/kvallsposten/dubbla-attacker-mot-polisstation-inatt/
http://www.vlt.se/vastmanland/vasteras/polisledningen-skakad-det-var-en-helt-vanligt-duktig-polis-som-drabbades

Dagens stjärnor
Alice Teodorescu. Regeringen visar tydligt att de inte har rimliga ledaregenskaper. I världens mest jämställda samhälle ska jämställdhetsarbetet självklart fortsätta. Samtidigt behövs inte nya dyra myndigheter när samhällsbärande institutioner som Polisen, Försvaret och sjukvården inte fungerar! Inte en nationell krona ska satsas på något annat än statens kärnuppdrag, och statens skyldighet mot kommunerna, förrän de fungerar rimligt bra! Är det svårt att fatta? Nyval!
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-jämställdhet-föds-inte-på-ny-myndighet-1.4773750

Anna Dahlberg. Den ansvarsfulla och kompetenta ledarskapsförmågan är en stor bristvara i Sverige. Självklart finns många duktiga och ledarskapskompetenta ledande politiker, men de är för få. Fler med dokumenterat god ledarförmåga behöver lockas att hjälpa till att bättre ta ansvar för vårt gemensamma i kommuner, regioner och statliga bolag! Förbättringspotentialen är hoppingivande. Vi kan bättre, mycket bättre!
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/varfor-vill-inte-vara-politiker-styra-landet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar