torsdag 19 oktober 2017

Metoo

Skillnad mellan folk och folk
Det är intressant att följa den pågående folkrörelsen, Metoo. Sextrakasserade, eller till och med våldtagna kvinnor, gör sina gemensamma röster hörda. Det är fantastiskt att se hur folkets kamp också kan göra det jobbigare för "fula fiskar" som tyvärr finns ute i vårt samhälle. Det är utmärkt att liknande folkrörelser bidrar till att få färre människor att sextrakassera andra människor. Samtidigt är det också intressant att se att många medier gör skillnader på människor och människor. Det fina uttrycket om "alla människors lika värde" gäller inte i praktiken om man inte behandlar medmänniskor jämlikt. Det är i handlingar som trovärdighet prövas. I Aftonbladets bifogade artikel är det inte med något namn utan bara en benämning som "Aftonbaldsprofilen" som en kompis till vänstergänget apostroferas. Hade det varit till exempel Alice Teodorescu som anklagats för att ha sextrakasserat några andra är jag helt säker på att de hade hängt ut hennes namn direkt. Ja, om det inte hade varit en kompis till dem, då hade de väl öst på för fullt med att skriva ut i klartext vem anklagelserna riktar sig mot. Oavsett att anklagelser inte är samma sak som att det behöver vara sant! Jag är helt övertygad om att Teodorescu inte har, och inte kommer att, sextrakassera någon i sin omgivning.
http://inifran.aftonbladet.se/2017/10/med-anledning-av-anklagelsen-mot-en-av-vara-medarbetare/
https://www.expressen.se/nyheter/fler-kvinnor-pekar-ut-aftonbladetprofilen/
http://www.friatider.se/cissi-wallin-aftonbladets-fredrik-virtanen-v-ldtog-mig
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/833kA/kvinnor-ar-inte-kansliga-och-lattkrankta--vi-ar-manniskor
Utan problem väljer till exempel Aftonbladet att lägga ut namnet på andra anklagade mediaprofiler, kopplade till andra kompisgäng.... Och i många sammanhang brukar medieledningar säga att både ledarskribenter och journalister i stort lever sina egna oberoende liv, då duger det inte att skylla ojämnlik behandling på arbetsrättsliga regler.... Jag tycker att seriösa medier, precis som tjänstemän och politiker, ska tillämpa likabehandlingsprincipen!
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dg57o/aftonbladet-har-nolltolerans-mot-sexuella-trakasserier-och-overgrepp
https://www.expressen.se/noje/anklagelserna-mot-tv4-stjarnan-martin-timell/
https://www.google.se/amp/s/nyheter24.se/amp/nyheter/inrikes/895934-aftonbladetprofilen-tar-timeout-efter-flera-anklagelser-om-valdtakt

Lika bra som jag tycker om denna Metoo-rörelse är den bekymmersam. Tveklöst finns tyvärr många  "fula fiskar" där ute. Men det finns också människor som anklagas för saker som de inte har gjort. "Fake news" finns självklart även när människor anklagar varnadra av olika skäl. Det är därför som ingen i formell mening döms till något brott utan att det kunnat styrkas "utom rimligt tvivel". Håll med om att den digitala åldern också har sina nya varianter av skampålar som inte är rättssäkra!
http://www.lawline.se/answers/15311

Dagens kalkon
Sexualbrottslingar. Tänk att de inte kan klara av att få önskad tillfredställelse på lagliga sätt! Tänk att de är så ynkliga att de inte ens kan erkänna när de blivit tagna "med byxorna nere".
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/bardiya-pajouhs-inst%C3%A4llning-till-nya-v%C3%A5ldt%C3%A4ktsmisstankarna-1.4744606

Cecilia Wikström. Antingen står man upp för de strukturella samarbeten man har eller så är man tydlig med att man inte längre ingår i ett strukturellt maktsamarbete och öppnar upp för andra medspelare. Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att Liberaleras Cecilia Wikström nu vill vara stödparti till Socialdemokraterna. Fina ord räcker inte! Menar Wikström att Ls värderingsgrund idag är mer lik Socialdemokraternas än C, M och KDs? Då tycker jag Wikström i klartext ska tala om vad som brister i värdegrunden hos andra Allianspartier! Mycket dåligt att det finns partier inom Alliansen som inte står upp för samarbetet entydigt eller som vågar stå för att bryta det "hårda" samarbetet.
http://mobil.unt.se/asikt/debatt/i-edn-och-brantings-fotspar-4791909.aspx

Dagens stjärna
Aleksandra Boscanin. Ledarskribent på den liberala ledaren GP. "Hur vi ska kunna ha en fungerande välfärd i framtiden är en ekvation som inte går att lösa om inte integrationen tas med i beräkningen. Det gäller inte bara för pensionerna utan också för till exempel sjukvården och skolsystemet som är beroende av gemensam finansiering. När den vuxna befolkningen ökar måste även antalet skattebetalare göra det.". Mycket mer måste göras för att en misslyckad integrationspolitik ska brytas! Inkluderingsjobb är sannolikt den enskilt viktigaste metoden för att vända en mycket oroande trend!
http://www.gp.se/ledare/boscanin-kostsamt-att-misslyckas-med-integrationen-1.4744539









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar