fredag 20 oktober 2017

Omdömeslösa

Oacceptabel ordning
Kultur slår strategi varje dag. Den lärdomen har många företagsledare lärt sig. Till exempel en kommun är inget undantag. Göteborgs kommun, länge styrt av Socialdemokrater, tycks genomruttet av en korrupt kultur. Hur kan man annars förklara att de gång efter gång har ledande politiker som saknar omdöme om vad som är lämpligt eller olämpligt? Det enda sättet att förändra en skadlig kultur  är att byta ut stora delar av det ledarskap som skapat kulturen. Ett enkelt sätt att förändra en rutten kultur är att utan undantag tillämpa nolltolerans. Först måste man vara tydlig med att den tillämpningen kommer att lanseras, därefter måste den upprätthållas! Varför har Göteborgs kommun så svårt att få till detta? I Uppsala tror jag alla politiker och tjänstemän lärt sig att vara väldigt omdömesgilla. Våra gemensamma skattepengar ska användas klokt och transparent.
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/f%C3%B6rvaltningschefen-f%C3%B6rst%C3%A5r-kritiken-1.4743562
http://www.gp.se/ledare/cwejman-d%C3%A5-var-vi-tillbaka-i-muteborg-1.4744012
Mer pengar är oftast inte lösningen på problem
Nästan jämt gapas efter mer pengar för att lösa upplevda problem! Det kan ibland vara nödvändigt MEN ofta handlar inte bristande kvalitet om brist på pengar utan brist på kompetent ledarskap. Om man gör som man alltid har gjort blir det alltid en efterfrågan efter mer pengar. Om en verksamhet istället har tydliga krav på sig att ständigt förbättra sin förmåga att nå sina uppdrag, då kommer också duktiga medarbetare hitta vägar för att klara av att jobba smartare.
Centerpartiet i Uppsala vet att det fungerar på detta sätt. Därför har vi i vår budget avsatt en förbättringsfond. Nämnderna, kommunens verksamheter, får ansöka om delfinansiering av omställningsinvesteringar från denna fond. Varje investeringscase som får en chans till medfinansiering ska ha en "Pay-off"-kalkyl på 3 år. Den/de som kommer med idéer som leder till uppskattade resultat får också ett individuellt erkännande. Inför de stora förändringsbehov vi har måste vi bli mycket bättre på att tänka i nya banor, organisera oss smartare och utnyttja ny teknik klokare. Centerpartiet i Uppsalas Förbättringsfond gör stor positiv skillnad för att matcha fram det nödvändiga omställningsarbetet. Mer pengar är sällan lösningen i verksamheter som redan får massor av pengar.
http://www.gp.se/ledare/pengar-%C3%A4r-inget-magiskt-botemedel-1.4740167

Dagens kalkon
Regeringen som här och nu inte säkerställer en Polisverksamhet som kan få fast mark under fötterna!
https://www.expressen.se/ledare/sprangda-polishus-har-blivit-det-nya-normala/

Dagens stjärna
Alla viktiga och duktiga poliser som gör så gott de kan för att försvara vår frihet och att brottslingar ställs till svars för sina brott.
http://24uppsala.se/2017/10/19/polisens-personalkris-total-det-har-tar-hart-pa-dem/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar