torsdag 26 oktober 2017

Värdeskapande politiskt arbete

Frihet och företagsamhet
Vilka värdegrunder är det som skapat mest värde för stora delar av sin befolkning runt om i världen? Tveklöst de makter som strävat efter att invånare ska vara så fria som möjligt, som strävar efter full jämlikhet och som insett att marknadsekonomi är den bästa metoden för att skapa maximalt välstånd. De allra klokaste samhällena har också insett att trygghet och attraktivitet i ett samhälle kräver en rimlig fördelning av det värde som ett fritt och marknadsorienterat samhälle skapar. Ett samhälle byggt utifrån att alla får en chans till en god utbildning, alla får den omsorg och vård de behöver och där samhällsbygget balanserar egenintressen med allmänintressen. I Sverige tycker jag att det i huvudsak är de så kallade borgerliga partierna som står för denna inriktning i sin politik.

Socialdemokraterna var länge ett +40% parti. De är idag som mest ett 30% parti som för att citera den tidigare C partiledaren Maud Olofsson "inte längre ett parti som solen kretsar runt". I takt med att partiet tappat sin glans har de onekligen rört sig vänsterut. Men som Olofsson också konstaterade har de fortfarande inte insett att det är klokt att bli mer ödmjuka. Det är "tomt i idéladorna" inom vänstern. De fortsätter att försvara förlegade system och kommer inte med reformförslag som kan bidra till nutidsanpassning och global konkurrensförmåga. Det är mycket oroväckande. Socialdemokratin borde kunna ta ett bättre ansvar för att bidra till att våra svaga invånare även i framtiden ska kunna få en rimlig levnadsstandard.
Socialdemokraterna och vänstern är onekligen ute på ett öppet hav och söker efter en drömvärld som inte kommer att klara av att erbjuda ett högt generellt välstånd. Digitaliseringen och den i realtid globala verklighet vi idag lever i är helt annorlunda än för bara 10 år sedan. Sannolikt driver deras vilsna politik väldigt många, särskilt våra socialt och ekonomiskt svaga, mot en mycket tuff framtid. De kan inte skylla på någon annan om det blir det svenska samhällets framtid. En framtid med stora mängder människor i stort utanförskap. Människor som i bästa fall kan få en livboj slängd till sig men inget mer. För att försvara och utveckla ett generellt välståndssamhälle måste man ha en politisk värdegrund som starkt inkluderar frihetstankar, jämlikhet och marknadsekonomiska principer. Tänk att vänstern sitter så mycket fast i andra föreställningar att de allt snabbare dömer allt fler till långtidsarbetslöshet och livslångt utanförskap. En misslyckad politik ska kallas för vad den är, misslyckad.
http://www.gp.se/ledare/knappast-ett-mittenparti-1.4759264
Dagens kalkon
Folkrepresentanter som inte föregår med gott exempel! Det är väldigt demoraliserande att det finns för många folkvalda personer som både sextrakasserar och mobbar, i alla partier.
https://www.expressen.se/nyheter/23-i-riksdagen-vi-har-utsatts-for-overgrepp/






Dagens stjärna
Casper Von Koskull. Nordea visar tydligt hur illa regeringen sköter sin näringslivspolitik. De exemplifierar också tydligt att dagens allt mer intelligenta digitala värld kraftigt förändrar arbetsmarknaden. Regeringen har misslyckats även här med att genomföra nödvändiga reformer för att rusta Sverige för en ny tid! Var är alla nödvändiga reformer? Hur stärks våra barn och ungas utbildningar för att matcha denna stora förändring? Hur införs system som uppmuntrar ett livslångt lärande mycket bättre än idag?
https://www.expressen.se/dinapengar/nordea-sager-upp-6000-personer/


Alliansen.
Äntligen är Alliansen lika stora som majoriteten och dess stödparti i en opinionsmätning.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=748895028650547&set=gm.1720186837993821&type=3&theater&ifg=1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar