söndag 26 november 2017

Den krassa verkligheten

Koldioxidens effekter
Economist, en mycket marknadsliberal tidskrift av hög kvalitet publicerar allt fler ansvarsfulla artiklar. Nu även en om att det absolut inte räcker med att stoppa koldioxidutsläppen för att förhindra en allt större snabb negativ påverkan på miljarder människors levnadsvillkor. Försämrade levnadsvillkor som starkt bidrar till folkvandringar som i sin tur skapar stora konflikter mellan olika folk runt om på vår jord.
https://www.economist.com/news/leaders/21731397-stopping-flow-carbon-dioxide-atmosphere-not-enough-it-has-be-sucked-out

Inskränkthetens och rädslans effekter
En av förklaringarna till de folkvandringar vi upplever från Afrikas delar mot Europa är klimatförändringar som negativt påverkar möjligheter till nödvändig matförsörjning. Självklart är också fattigdom eller drömmar om högre välstånd drivkrafter för folkvandringar. Och krig. Glöm inte att det inte var länge sedan som den äldste sonen tog över stora delar av ägorna och övriga drog ut i fält för att förtjäna egna rikedomar... Att söka en bättre livssituation på nya platser har människan ägnat sig åt i miljoner år. I en modern värld med nationsgränser var rörligheten länge begränsad. Nationernas ledare höll människorna i ”schack”. USA och BREXIT-gänget Storbritannien ruskade ordentligt om i den tidigare ordningen när de med militär makt var drivande för att avsätta Saddamregimen i Irak, Ghadaffiregimen i Libyen och Talibanregimen i Afghanistan. Verkligen hemska regimer på många sätt, men hur framgångsrika blev dessa militära ”enkla” insatser i förhållande till all död, allt våld, all förstörelse, all radikalisering, alla flyktingströmmar som blev en konsekvens av dessa militära angrepp som inte matchades med nya bärkraftiga regimer? Jag kan inte tro att dåtidens makthavare i USA och Storbritannien var historiskt okunniga. I vart fall måste det ha funnits upplysta och kunniga rådgivare som värdelösa ledare struntade i. Återigen kan jag påminna om att hela övriga världen fördömde Storbritannien och USAs anfall på Irak. Och många av USAs mäktigaste generaler har vittnat om många stora misstag USA gjorde. En av generalerna är också den tidigare utrikesministern och mycket respekterade Collin Powell. Du vet väl också att USA tagit emot många färre flyktingar från Irakkriget än lilla Sverige! Och du vet väl också att ett av huvudskälen till varför BREXIT vann folkomröstningen var att de vill stoppa invandringen av andra än direkt värdeskapande arbetskraft. Ön vill inte dela bördan av stora folkvandringar som till stor del blivit konsekvenser av de militära operationer som Storbritannien ivrigt stöttade USA med. Bland annat lämnades Libyen åt sitt kaotiska öde efter att västmakterna krossat Ghadaffiregimen. Det är framförallt genom Libyens kaos som stora mängder afrikanska människor, med hjälp av människosmugglare, tagit sig till Europa.

Igår deltog jag i en manifestation mot människohandel. Särskilt fokus mot avslöjandena att tydlig slavhandel återigen visat sitt fula tryne i Libyen. I samband med den manifestationen attackerades vi av anhängare till Nordiska Motståndsrörelsen, NMR. Det blev bråk men som tur var kom poliser rätt fort till undsättning och jag fick hjälp att stå som ett försök till hinder mellan NMRare och fredliga demonstranter i hörnet mot O’Connors. Polisen gjorde vad jag kunde uppfatta en bra insats och under en tid hovrade sedan en polishelikopter över Uppsala city. Många hundratals fredliga demonstranter ropade ”Inga rasister på våra gator, inga rasister på våra gator”! Trots det olustiga i situationen hördes underbara röster för hopp och respektfullhet. När manifestationen kunde fortsätta sin vandring från Stora torget till Stadsträdgården fylldes jag av en kraftig sorgsen känsla. Tårarna rann ner för mina kinder parallellt med att vi ropade ”inga rasister på våra gator, inga rasister på våra gator.” Och ”Stoppa människohandeln nu, nu, nu, nu!” Hur blir människor så inskränkta och främlingsfientliga som till exempel NMR-sympatisörer? Det är så sorgligt att det är möjligt. Visst har Sverige fört en misslyckad migrations- och integrationspolitik, men politikernas oförmåga borde ändå inte göra att människor som gått minst 9 år i skolan ser ner på andra människor enbart utifrån hur de ser ut. Det finns dåliga människor inom alla samhällsgrupper. En dålig människa är en dålig människa oavsett till exempel etnicitet. Det i särklass största antalet människor på vår jord är bra människor, det är viktigt att komma ihåg. Och många av de som är dåliga kan motiveras att bli goda om vi försöker förstå varför de gått så snett som de har och möter dem därifrån och försöker leda dem mot en bättre framtid. Den bistra verkligheten är dock att ett ökat utanförskap och en misslyckad integration göder allt fler politiskt farliga krafter i vårt samhälle.
http://24uppsala.se/2017/11/25/extra-kommunalradet-mitt-i-nazistattacken-fick-agera-mansklig-skold/
Dagens kalkoner
Nordisk Motstånds Rörelse, NMR. Något måste ha gått väldigt fel under deras barndom. Och de kan inte vara särskilt bildade och/eller världsvana, då kan man inte tycka och bete sig som dem.
http://24uppsala.se/2017/11/25/extra-kommunalradet-mitt-i-nazistattacken-fick-agera-mansklig-skold/

Korrupta skoningslösa maktmänniskor som inte ska erbjudas ett möjligt lyxliv i Sverige. Självklart ska även Sveriges riksdag visa sin respekt för ett generellt rättvisesamhälle på vår jord. Och självklart ska vi hjälpa till att göra den ryske rättskämpen Magnitskij, som i unga år berövades sitt liv, en hedersam plats i vår mänskliga historia.
https://www.svd.se/sverige-bor-infora-en-magnitskijlag

Dagens stjärna
Anna Dahlberg. Hjärta och hjärna! Det är lätt att bara vilja tänka med hjärtat. Det är dumt. Jämlikhet, rättvisa och regel/lagefterlevnad är viktigt för att undvika godtycklighet, korruption och orättvisa. Inte minst måste människosmugglarhandeln bekämpas hårdare. Ett sätt att mycket effektivare bekämpa den är att tydligt tillämpa de asylregler och migrationslagar vi faktiskt har.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/medierna-maste-klara-det-manskligt-svara/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar