onsdag 13 december 2017

När

Tipping point
När når vi en gräns då konjunkturen viker? Är vi möjligen redan där? I Sverige är vi tveklöst nära. Efter sol kommer regn. Efter regn kommer solsken. Livets gång på jorden. Det är inte länge sedan som byggandet i Sverige tvärstannade, i början av 1990-talet. Minnet är ibland kort. Vi får se hur fastighetsbyggandet utvecklas under 2018. Ingen vet. Allt fler blir dock allt mer övertygade om att vi närmar oss lite regniga tider i Sverige. Länge har jag förundrats över att inte stora andra händelser fått  till exempel ordentlig avkylande effekt på aktiemarknaden. Den farligt låga räntan och aktiehandlare ”algoritmer” spökar. Vad händer när spökena börjar spöka ordentligt.
https://www.di.se/nyheter/fyra-bostadsutvecklare-om-marknaden-gar-valdigt-trogt-att-salja/
https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Temaomraden/Sveriges-ekonomi/Konjunkturen/
https://www.va.se/taggar/b/bostadsmarknaden/
Dagens kalkon
Vissa traditionella medier. Viktigt att inte skruva ”nyheter” på ett sätt som problemformulerar utan grund. Det är oansvarigt.
http://www.gp.se/ledare/fake-news-fr%C3%A5n-riksdagen-1.4916920

Dagens stjärnor
Expressens ledare. Skriver ofta insiktsfullt och klokt. Kravlöshet bygger inga framgångar, det vet alla framgångsrika. De mest framgångsrika, oavsett verksamhet, ställer oftast väldigt höga krav på sig själva.
https://www.expressen.se/ledare/krav-pa-nyanlanda-ar-en-sjalvklarhet/

Aleksandra Boscanin. Ja, ja ja. Krav, uttryckta förväntningar, är ofta delar av en ”soppa” som ger utvecklingskraft. Krav ska självklart matchas med ”verktyg” som gör det möjligt att uppfylla kraven.
http://www.gp.se/ledare/nyanl%C3%A4nda-hj%C3%A4lps-inte-genom-s%C3%A4nkta-krav-1.4913540

P.S Behövs en ny lag för att förbjuda att tiggare utnyttjas? Det finns gott om lagar som kan tillämpas. Det här tror jag bara är dålig plakatpolitik. Lös problemen istället!
http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/ny-lag-f%c3%b6rbjuder-att-tiggare-utnyttjas/ar-BBGFQGY?li=BBqxCu3&ocid=mailsignout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar