lördag 2 december 2017

Vem är vem

Världsmedborgare
Aldrig tidigare har vi varit så mycket världsmedborgare som idag. Den digitala världen har öppnat upp jordens alla hörn på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt. En värld där människor med liknande intressen lätt kan hitta varandra och bygga relationer, oavsett var på jorden man bor. Och oavsett kön, etnicitet, trosuppfattning och sexuell läggning. Visst är det häftigt! De flesta med positiva avsikter men tyvärr även en del negativa. Bland annat de negativa krafterna bidrar till ett allt mer omfattande övervakningssamhälle.

Vi är extremt övervakade världsmedborgare. Så är det, och det kommer sannolikt bara bli värre och värre. Den som enkelt kommer på nya varianter av "Darknet" blir en ny miljardär. Alla jordens brottslingar behöver anonymiteten så personligen är jag övertygad om att det hela tiden kommer att finnas alternativa sätt att gömma sig på för kriminella och för länders underrättelsetjänster som inte vill skylta med sina aktiviteter.
http://www.e-pages.dk/svenskadagbladet/49421/article/647936/42/1/external/?token=31969971d66c0683c07f4525a0669991
Vem äger Bitcoin?
Vem är det som ligger bakom bitcoin? Jag tycker det är helt obegripligt att världens stormakter tillåter nätvalutor som inte har en tydlig ägarbild. Är det Google eller vilka är det som ligger bakom till exempel bitcoin? Oavsett vem/vilken det är delar jag Joseph Stiglitz kritik att det är en helt oacceptabel ordning. Han verkar vara en klok Nobelpristagare. Det naturliga borde vara att EU, USA och Kina ger ut tre uppbackade E-valutor.
https://digital.di.se/artikel/nobelpristagaren-bitcoin-borde-vara-forbjuden

Framtidens arbetsmarknad
Det är tjänster som kommer att vara framtidens sysselsättning. Därom är jag helt övertygad. Fysiska tjänster i den "gamla" världen och tjänster i den digitala världen. De som tror på Blockchain teknologin tror också att de digitala jättarna kommer att kunna utmanas framöver, det är "hälsosamt" för samhällsutvecklingen.

Industriepoken är slut som jobbskapare. Precis som jordbrukets betydelse för människors sysselsättning genomgår industrin samma utveckling. Artificiell intelligens och robotik tar över och snart är kanske bara 1% av arbetskraften kopplad till industriproduktion. Oavsett var på jorden produktionen äger rum. Det kommer att innebära att produktionen sannolikt läggs utifrån logistisk logik och inte utifrån priset på arbetskraft. Tjänster, tjänster och åter tjänster är framtiden. Den framtiden blir ljus. Den framtiden blir sannolikt mer social. Men om vi ska få betalt i nätvaluta är det dags för i vart fall EU att kliva fram och erbjuda en cybervaluta som är trovärdig.

Om det finns någon där ute i cybervärlden som kan förklara för mig varför inte till exempel EU backar upp en egen cybervaluta, var vänlig dela dina kunskaper med mig! Att tillhandahålla en cybervaluta är en tjänst. En viktig tjänst i en digital värld där kommersiella transaktioner allt mer görs över nätet och där köparen inte vill bry sig om valuteringsdagar eller växelkurser. Men ska en anonym "Matrix-person" vara en av dem som i hemlighet kontrollerar en ny tids transaktionsinstrument? Det är fel, fel och åter fel.
https://digital.di.se/artikel/atomico-europeisk-tech-krossar-rekorden-i-ar
http://www.jordbruksverket.se/download/18.6160f287138226df0f180002463/1370040406768/Rapport+12_19+Arbete+och+liv+p%C3%A5+landsbygden.pdf
https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/kvinnor-och-man-i-arbetslivet
https://www.ekonomifakta.se/
https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Sysselsattning/Lagkvalificerade-jobb-internationellt/
https://blockgeeks.com/guides/what-is-blockchain-technology/
Dagens kalkoner
Taxichauffören som våldtagit en handikappad kvinna och den arbetsgivare som inte omgående stängde av föraren tills ställt utom rimligt tvivel att det hänt. Usch!

Republikanerna i USA som sänker skatterna för de redan extremt rika i USA. Fel prioritering. Prioritera medelklassen och småföretagsamheten!

Dagens stjärna
Ulf Kristersson. Lugn och saklig i TV4”soffan” nu på morgonen. Tydlig om den misslyckade migrations- och integrationspolitiken och att det brådskar att integrera bättre. Positivt att han också gav uttryck för att Alliansen på riksnivå börjar må bättre tillsammans. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar